Курс по 3Д принтиране за деца с Пес Патрул - какво можете да очаквате?

Курс по 3Д принтиране за деца с Пес Патрул - какво можете да очаквате
  • 694 преглеждания

Всеки родител иска детето му да изследва своята креативност, да развие полезни умения умения и да се забавлява, докато учи. Намирането на перфектна образователна дейност, която пленява младите умове обаче, може да бъде предизвикателство. В традиционното образование често липсва вълнението, необходимо за ангажиране на децата.

По тази причина Advance Academy ви отваря вратите към света на 3D моделирането и печатането с нов курс, в който приключението среща образованието. Детето ви ще има възможността да се радва на компанията на Райдър, Чейс, Скай и другите любими герои от Пес Патрул, докато развива техническите си умения.

В нашия вълнуващ 4-седмичен курс вашето дете ще се запознае с тънкостите на 3D моделирането и принтирането, като развие креативността си и разбирането си за технологичния свят. Ще разгледаме основни концепции, инструменти и програми, и ще изработим 3Д фигурки като персонализирани 3D медальони със знаците на любим герой от „Paw Patrol“.

Курсът е подходящ за деца от 1 до 4 клас, без значение от техния опит. Независимо дали детето ви е ентусиаст на изкуството, любител на науката или просто желае да пробва нови неща, този курс съчетава полезното с приятното.

Как протича курсът ни по 3D моделирането и принтиране за деца?

Седмица 1: Въведение в 3D моделирането

Приключението започва с въведение в завладяващия свят на 3D моделирането. Децата ще се запознаят с TinkerCad - удобна платформа, идеална за начинаещи. По време на урока младежите ще разгледат основите на навигацията, достъпа до менюта и различни действия за манипулиране на обекти. Ще бъдат въведени важни умения като преоразмеряване, уголемяване и завъртане на обекти и работа с текст.

Седмица 2: Изграждане с форми

През втората седмица нашите млади творци ще задълбочат познанията си за 3D моделирането. Ще започнем с основите - изработването на прости форми като сфери и квадрати. Стъпвайки на тези базови знания, децата ще се запознаят и с моделирането на по-сложни модели, като използват основни форми като градивни елементи. Акцентът на дейностите тази седмица е възможността за проектиране на персонализиран емотикон, който след като бъде усъвършенстван, ще оживее чрез 3D принтиране.

Седмица 3: Изработка на геройски медальони "Paw Patrol"

По време на вълнуващата трета седмица участниците започват да изработват медальоните на любимите си герои от Пес Патрул. Използвайки уменията, придобити през предходните седмици, децата ще могат да лесно да пресъздадат дизайните в 3Д среда. Освен това тази седмица ги запознаваме и със софтуера CraftWare Pro - ценен инструмент за подготовка на техните творения за 3D печат.

Седмица 4: Поставяне на последните щрихи

Четвъртата и последна седмица ще е очаквано най-весела - тогава ще децата ще оцветят фигурките, върху които са работили през месеца. Ще бъде нанесен грунд със спрей, за да се осигури идеална повърхност, а след това младите художници ще използват акрилни бои, за да съживят своите любими герои от Пес Патрул в ярки цветове.

Как 3D моделирането и принтирането са полезни за деца?

1. Стимулиране на творческото мислене и въображението

Творчеството е най-значимата градивна частица на иновациите, а 3D моделирането е идеалната площадка за развихряне на въображението на младежите. 3D принтирането дава възможност на децата да видят идеите на живо в три измерения. Независимо дали проектират фантастични същества, футуристични превозни средства или архитектурни чудеса, 3D моделирането им дава възможност да превърнат най-смелите си мечти в осезаеми фигури. 

2. Подобряване на уменията за решаване на проблеми

3D моделирането е подобно на решаването на пъзел. За да създадат 3D модел, децата трябва да опростят идеите си до градивните им части, да планират дизайна си и да преодолеят различни предизвикателства по време на целия този процес. Това насърчава критичното мислене, логическите разсъждения и уменията за решаване на проблеми. По време на работа с 3Д моделиране и принтиране младежите се научават да се адаптират и намират иновативни решения - основен набор от умения, приложим към различни аспекти на живота.

3. Развитие на технически умения

В ерата на технологиите е от решаващо значение децата да придобият технически познания от ранна възраст. Изучаването на 3D моделиране ги запознава с основни софтуерни инструменти и компютърни умения. Те стават опитни в навигацията в софтуера за 3D моделиране и манипулирането на обекти във виртуалното 3Д пространство. Тези технически способности са ценни не само при 3D принтирането, но и в много други технологични области, към които те могат да проявят интерес в бъдеще.

4. Схващане на геометрията и пространственото осъзнаване

3D моделирането е увлекателен начин децата да разберат абстрактни понятия като размери, форми и пространствена ориентация. Работата в три измерения им помага да придобият задълбочено разбиране на геометрията, което може да бъде предизвикателство в класната стая. Докато манипулират обекти в 3D пространството, те развиват пространствено съзнание и опознават геометрични понятия – умения, които могат да им бъдат от полза в математиката и други дисциплини.

5. Насърчаване на търпение и постоянство

Създаването на 3D модел от нулата изисква търпение и постоянство. Децата научават, че постигането на желаните резултати може да отнеме време и усилия. Те разбират значението на пробата и грешката, ученето от грешките и непрекъснатото усъвършенстване на дизайна си. Тези уроци по търпение и постоянство са безценни житейски умения, които ще им служат добре, когато се изправят пред бъдещи предизвикателства.

6. Подготовка за бъдещи кариери

Тъй като технологиите продължават да напредват, уменията в 3D моделирането стават все по-ценни в различни индустрии. Изучаването на 3D моделиране в ранна възраст може да постави основата за бъдещи възможности за кариера в области като анимация, дизайн на игри, архитектура, инженерство и др.

Време е да сложите край на борбата за намиране на перфектната образователна дейност за вашето дете. Нашият курс по 3D моделиране и принтиране съчетава любимия Пес Патрул с образователно приключение, което разпалва креативността и подобрява техническите умения. Докато творенията на вашето дете оживяват чрез 3D принтиране, то ще открие свят на иновации и нови знания, докато се забавлява. Запишете детето си днес и дайте възможност на детето си да материализира идеите на богатото си въображение!