LinkedIn пуска нов инструмент за виртуално интервю за работа

LinkedIn пуска нов инструмент за виртуално интервю за работа
07 май 2020
2408 преглеждания
© AdvanceAcademy

Пандемията COVID-19 създаде редица предпоставки за дигитална трансформация на много бизнеси. Да работиш, да учиш, да тренираш виртуално от вкъщи стана напълно нормално. В отговор на това LinkedIn пуска нови инструменти с помощта, на които подготовката и самото интервю за работа могат да се провеждат виртуално.

Тестовата версия включва видео представяне на кандидата за работа и инструмент за обратна връзка, базирана на AI (Artificial intelligence). Видео представянето има за цел да подобри способността на хората да направят добро първо впечатление при интервю за работа. За много хора е предизвикателство да покажат своите меки умения (soft skills) онлайн, именно поради тази причина LinkedIn разработва инструмента за обратна връзка. Целта му е чрез възможностите на изкуствения интелект да се помогне на кандидатите да отговарят на въпроси по-уверено, да анализира тяхната реч и да им дава насоки за подобрение и усъвършенстване на уменията за представяне и комуникация. 

Инструментът за обратна връзка ще дава информация за това с какво темпо се говор, дали се използват определени думи и фрази за пълнеж, както и употребата на чувствителни думи, които трябва да бъдат избягвани. 

Ето и няколко съвета от LinkedIn за видео интервю: 

  • Избягвайте общите приказки - По време на видео интервюто е важно бързо да установите лична връзка с интервюиращия. За целта може да разгледате профила му в LinkedIn, като обърнете внимание на общата информация и общите ви контакти. 
  • Пазете тишина - При работата от вкъщи винаги има риск да бъдете прекъснат от член на семейство, домашни любимци, съквартиранти и т.н. Предупредете ги, че имате важно интервю за да не ви прекъсват или да създават шум. 
  • Проверете своята техника - Много е важно да проверите своя компютър и периферия дали работят правилно преди интервюто и най-вече да сте сигурен, че вие може да работите с тях.