Лятна академия за ученици

Програмиране за ученици
  • 4556 преглеждания

Лято е, но въпреки това нашите зали се изпълниха отново с „тракащи“ клавиатури и много ученолюбиви курсисти.

В понеделник и вторник стартирахме юлските програми за най-малките ни ученици от 1 до 4 клас. В двете летни програми „Създаване на Уеб сайтове с WIX“ и „Програмиране на Scratch“ се включиха над 25 любознателни деца.

Какво е WIX?

WIX е безплатна платформа за изработка на уебсайтове. WIX позволява на децата да създадат уебсайт с минимални усилия и максимална творческа свобода и при това без да е необходимо да пишат код. С WIX децата могат да създадат уебсайт от всякакъв вид: бизнес уебсайт, блог и дори страница за електронна търговия.

Защо да запишем детето си на летния курс по програмиране на уеб сайт с WIX?

1.WIX е лесен за изучаване

WIX е много лесен за изучаване и усвояване, тъй като всичко, което трябва да направят децата е да подреждат парчетата от сайта, като пъзел, така че компютъра да може да ги изпълни.

2.Програмирането на WIX е забавно

WIX прави програмирането за деца забавно, защото подреждането на частите на уеб страницата и нейното създаване, може да бъде видяно веднага. Така децата могат да видят целия процес по създаването на тяхната първа уебстраница в реално време.

3.Развива креативност и логическо мислене

Програмирането учи децата да експериментират и им дава увереност да бъдат креативни. Благодарение на платформи като WIX, децата могат да създават нещо, което е изцяло тяхно. Програмирането учи децата как да мислят логически.

Нашата зала Алфа на Академията посрещна учениците от 5 до 12 клас, които ги очаква цял месец кодене с Азбуката на Уеб програмирането – HTML и CSS.

За кого е подходящ курсът?

Летният курс по програмиране на уеб сайт с WIX е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към компютрите и искат да се запознаят с уеб дизайна.

Курсът по “Създаване на Уеб сайтове с Wix” е част от цялостната програма по Уеб програмиране, в която децата се запознават с основите на програмирането и постепенно започват да навлизат в програмния свят. Като в последната част, вече ще могат да програмират игри.
 

Какво е Уеб програмиране?

Уеб програмирането се състои в изграждане на външния вид и функционалността на всеки един уеб сайт. То включва неговото програмиране, създаване и поддръжка.

Какво включва учебната програма?

В рамките на целогодишният курс, курсистите ще се запознаят с основите на уеб програмирането и ще научат всичко необходимо за работата на един сайт. Ще разработят собствена уеб страница с мобилна версия, с интегрирано видео, анимации, ефекти и различни шрифтове. Освен това, ще разберат как да я направят достъпна в Интернет и как работят хостинг сървърите и какво е домейн

Целогодишният курс по уеб програмиране е за ученици от 5 до 12 клас, които искат да се запознаят с азбуката на уеб програмирането, да придобият основни умения в ИТ и да направят първите си стъпки в уеб дизайна. Кога и къде се провежда курсът?

С желание и нетърпение преминаха първите часове, а ни очакват още месец запознаване и откриване на необятния свят на технологиите. А в края на обучение ще се проведе традиционното състезание Code Challenge за учениците от 5 до 12 клас, в което всеки курсист ще презентира пред родители и приятели своите постижения.

В началото на Август летните програми за деца от 1 до 4 клас и за ученици от 5 до 12 клас ще стартират отново с групи преди и след обяд. Ако имате въпроси, екипът на Advance Academy ще се радваме да ви отговорим. Очакваме Ви!