Лятна Ученическа ИТ Академия

Лятна Ученическа ИТ Академия
  • 3750 преглеждания

Тази Събота децата от Лятна Ученическа ИТ Академия участваха в състезание по управление на дронове. Научиха и овладяха как летят, пазят баланс, връщат се обратно при нас и правят зрелищни видеоклипове.

Запознаха се с историята на дроновете, кога е създаден и как е изглеждал първият безпилотен летателен апарат. С това как изглежда един дрон от вътре и кой са задължителните компоненти, за да може да лети и пази баланс. Също така и с ограниченията и изискванията за управление на дрон, както и какво ни очаква за в бъдеще от тези летящи джаджи.

Лятната академия на Advance Academy предоставя една уникална възможност за всяко дете да учи докато се забавлява през летните месеци и да даде старт на своето приключение в невероятния свят на ИТ. С лятната ученическа академия по програмиране, децата ще се потопят в една динамична, креативна и забавна среда, докато учат нови неща от най-бързо развиващият се сектор - ИТ.

Летните курсове, които предлагаме включват създаване на игри на Scratch, програмиране с HTML/CSS, програмиране на уеб сайт с WIX, програмиране на мобилни приложения с App Inventor и

програмиране на игри с MBlock.

Започваме със Скрач. Скрач е безплатен компютърен език за програмиране, като целта при него е, децата да подреждат блокове в определен ред и последователност и така да създават интерактивни истории, игри и анимации.

В курса по програмиране на Scratch за деца:

  • Учим основите на програмирането
  • Запознаваме се с езика за програмиране – Scratch
  • Създаваме герои и декори
  • Добавяме анимации и мелодии
  • Създаваме игри

За кого е подходящ курсът?

Летният курс по програмиране на Scratch е подходящ за деца от 1 до 4 клас, които проявяват интерес към дигиталните технологии и искат да се запознаят с основите на първия си компютърен език за програмиране.

Следващия летен курс е Програмиране за ученици на HTML и CSS.

Уеб програмирането е процесът по изграждане на облика и функционалността на един уебсайт. То включва неговото програмиране, създаване и поддръжка.

Защо да запишем детето си на летния курс по уеб програмиране с HTML и CSS?

1.Развива дигитална грамотност

В съвременния свят технологията е навсякъде и уменията свързани с разбиране, използване и създаване на технологии стават все по-търсени. Курсът по уеб програмиране е първата стъпка към развиването на тези умения, а защо не и за подготовка за професиите на бъдещето.

2.Развива креативността

Уеб програмирането позволява на учениците да създадат каквото поискат. Разработването на уеб сайт от нулата е начин за децата да развият въображението си и да измислят нещо ново и вълнуващо, което е от полза за тях и за хората около тях.

3.Учи ги как да решават проблеми

Програмирането е едно от тези направления, което се учи най-добре чрез правене. В много чести случаи учениците ще срещат голям проблем или бъг, който ще трябва да разбият на малки части и да решат всяка малка част. Така те ще развият уменията си да се справят с проблеми в програмирането, а и не само.

Програмиране на уеб сайт с WIX за деца е третия ни летен курс.

WIX е безплатна платформа за изработка на уеб сайтове. WIX позволява на децата да създадат уебсайт с минимални усилия и максимална творческа свобода и при това без да е необходимо да пишат код. С WIX децата могат да създадат уебсайт от всякакъв вид: бизнес уеб сайт, блог и дори страница за електронна търговия.

Всяко едно обучение е създадено с мисъл за децата. Курсовете са с практическа насоченост и освен, че учим, за нас от Advance Academy е важно децата да се забавляват и с удоволствие да присъстват на занятията си. Всички останали летни курсове по програмиране може да разгледате тук.

Ако имате още въпроси към, не се колебайте да се свържете с нас.

Очакваме Ви!