Лятната ученическа ИТ академия започна

Лятната ученическа ИТ академия започна
 • 4269 преглеждания

С началото на лятната ваканция, стартира и лятната ученическа ИТ академия на Advance Academy 2018!! Тя предоставя една уникална възможност за всяко дете да учи докато се забавлява през летните месеци и да даде старт на своето приключение в невероятния свят на ИТ. С лятната ученическа академия по програмиране, децата ще се потопят в една динамична, креативна и забавна среда, докато учат нови неща от най-бързо развиващият се сектор - ИТ.

Сега ще Ви запознаем с всички летни курсове, които сме подготвили за нашите бъдещи програмисти. 

Започваме с курсовете за най-малките ученици от 1-4 клас.

 • Програмиране на Scratch е един от основните курсове, който запознава децата с логиката на програмирането
  Какво е Scratch?
  Скрач (Scratch) е безплатен компютърен език за програмиране, като целта при него е, децата да подреждат блокове в определен ред и последователност и така да създават интерактивни истории, игри и анимации.
  Какво правим по време на курса?
  Учим основите на програмирането;
  Запознаваме се с езика за програмиране - Скрач;
  Създаваме герои и декори;
  Добавяме анимации и мелодии;
  Създаваме игри;
  Развиваме креативно мислене и логика.
   
 • Програмиране на WIX за деца е следващия курс за ученици от 1-4 клас. 
  Какво е WIX? 
  WIX е безплатна платформа за изработка на уеб сайтове. WIX позволява на децата да създадат уебсайт с минимални усилия и максимална творческа свобода и при това без да е необходимо да пишат код. С WIX децата могат да създадат уебсайт от всякакъв вид: бизнес уеб сайт, блог и дори страница за електронна търговия.
  Какво включва учебната програма?
  По време на курса по програмиране на уеб сайт с WIX, децата ще се запознаят с това как работи Интернет, какво представляват уеб страниците и как се използва браузърът. Ще разгледат структурата на една уеб страница и ще създадат своя собствена без да трябва да програмират, с помощта на платформата WIX. 
   
 • Програмиране на игри с mBlock 
  Какво е МBlock? 
  Mblock е платформа и инструмент за програмиране, предназначен за деца, като е базиран на платформата Scratch. Mblock работи на принципа на Scratch, като поддържа компютърни езици за програмиране, базирани на блокове код и текст.
  За кого е подходящ курсът?
  Курсът по програмиране на mBlock в детската лятна академия на Advance Academy е за деца от 2 до 5 клас, които имат базови познания по английски език и имат интерес към компютрите.
   
 • Разработка на мобилни приложения с App Inventor
  Какво е App Inventor?
  App Inventor е платформа, която ви позволява да разработвате мобилни приложения, като се използва уеб браузърът или свързан телефон. С помощта на платформата, децата могат да съхраняват своята работа и да си следят проектите.
  Какво ще правим по време на курса?
  - Ще разберем как работят мобилните приложения на Андроид
  - Ще се запознаем с платформата за разработване на мобилни апликации – App Inventor
  - Ще създадем нашето първо мобилно приложение
   
 • Програмиране за ученици на HTML и CSS 
  Какво е уеб програмиране?
  Уеб програмирането е процесът по изграждане на облика и функционалността на един уебсайт. То включва неговото програмиране, създаване и поддръжка.
  Какво включва учебната програма?
  В курсът по уеб програмиране учениците ще се запознаят с основите на уеб програмирането и ще научат всичко необходимо за работата на един уеб сайт. Ще се запознаят с езикът за програмиране HTML, с който се изгражда структурата на една уеб страница или скелето на уебсайта. Освен това, ще се запознаят със CSS, с чиято помощ ще направят своите уеб страници по-атрактивни. Резултатът накрая – техният първи уебсайт.

Летните курсове за деца за един прекрасен начин за малчуганите да учат и да се развиват, докато се забавляват. Очакваме Ви!