MentorMate и Advance Academy обявяват начало на партньорство

Адванс Академи
  • 5486 преглеждания

Американската компания за софтуерни услуги МенторМейт и ИТ учебният център Advance Academy ще си сътрудничат за развитието на ИТ талантите, преминали през обучение в академията. Това е поредна крачка за най-голямата ИТ академия в Източна България към основната ѝ цел - да дава възможност на своите курсисти да започнат работа в сферата на софтуерната разработка след завършване на учебната програма.

Академията ще може да се възползва от дългогодишния опит на специалистите от МенторМейт. Те от своя страна ще вземат участие в съставянето и актуализирането на програмите по Web Development, Java Development, Quality Assurance, както и ще бъдат гост лектори в различните програми.

МенторМейт е основана и ръководена от софтуерни инженери. Днес тя е една от най-големите компании за разработка на ентърпрайз софтуерни решения в България, с офиси в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Минеаполис, Гьотеборг и множество хора, работещи дистанционно от различни точки на света.

В компанията работят едни от най-добрите софтуерни специалисти, които освен технически познания, притежават и страхотен набор от други умения. Те са умели комуникатори, лидери и творчески личности.

Работната среда в МенторМейт се отличава с гъвкавост и професионализъм, без излишна бюрокрация, с лесна комуникация между колеги и мениджмънт. Въпреки разрастването си компанията запазва духа на стартъп, като какъвто е започнала развитието си.

Голяма част от ентърпрайз проектите, които разработват, са свързани с областта на дигиталното здравеопазване – сфера, отличаваща се със стриктно регулирани среди, в която една малка грешка може да коства много. Опитът им се разпростира и в много други индустрии като образование, финанси и лайфстайл, както и търговска и инженерна дейност.

“За нас е чест да имаме подкрепата на лидерите в ИТ сектора във Варна. МенторМейт са доказана компания, която предлага страхотни условия, и всички в Advance Academy сме развълнувани от бъдещите ни проекти заедно”, сподели Адрияна Митева, съосновател и изпълнителен директор на Advance Academy.

Всички курсисти Advance Academy, които успешно завършат, се включват в база данни на кариерния център, където кариерните ни консултанти подпомагат реализацията на курсистите в партньорски софтуерни фирми.

Кариерните консултанти на Advance Academy ще подпомогнат курсистите при всяка стъпка от подготвяне на CV, подготовка за интервю, LinkedIn профил, както и допълнителни съвети свързани с правилен избор на компании и кариерно разрастване.

Академията има дългогодишни партньорски отношения с някои от най-големите компании във Варна,сред които са нейният златен спонсор iCard, американската е-commerce компания Astound Commerce, Fantastic Services, Zariba, LocalFame,Tax Back Group и BeProduct. Advance Academy е член на българската стартъп асоциация BESCO.
Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас. Вече 5 години се провеждат професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, Java , Дигитален маркетинг, както и JavaScript, .NET, React.JS и други. Специално за учениците, Advance Academy разработи авторска STEM програма за деца от 1-ви до 12-ти клас, която се провежда на няколко нива и обхваща основните езици на Уеб програмиране.