Началото на мечтаната кариера или пътят към успеха!

Programming
  • 3876 преглеждания

Десислава проявява интерес към информационните технологии още от ранна възраст и завършва Икономически университет гр. Варна със бакалавърска степен „Информатика“.  Може да се запознаете с нея, историята ѝ в Advance Academy и пътят и към ИТ сектора в следващите редове:

Представи се с няколко думи.

Казвам се Десислава Христова, на 23г. Родом съм от гр. Обзор, но от 10 год. живея в гр. Варна. Още от детските си години имам интерес към информационните технологии и това ме мотивира да се ориентирам към тази сфера.

В момента работя като Software Developer в Nanotec BG, това е и първата ми работа в тази сфера. Имам опит и като продавач-консултант.

Завършила съм ПГИ Д-р „Иван Богоров“ със специалност „Икономическо информационно осигуряване“ - гр. Варна. Имам и бакалавърска степен „Информатика“ в Икономически университет - гр. Варна.

За мен това, да имаш висше образование не беше достатъчно, защото то ни дава основа, но не ни предоставя достатъчно знания, за да се развиваме професионално. За това реших да запиша курс Front End Fundamentals в Advance Academy, където придобих и усъвършенствах много нови знания, които ми помогнаха в професионален план.

За академията разбрах от мои колеги в университета, които също са били част от нея, както и от реклами в социалните мрежи. Избрах Advance Academy заради добрите отзиви и младият екип от преподаватели.

Как протече търсенето на работа/стаж след края на курса, на какво да обърнат внимание колегите ти?

Много трудно намерих работа, отне ми 6 – 7 месеца в търсене, чакане и подаване на CV-та. Още след като завърших висшето си образование и преди да започна курсът в Advance Academy започнах да разглеждам за свободни позиции, но в интерес на истината в момента е много трудно един студент без стаж и опит да се реализира в тази сфера. Проблемът е, че повечето работодатели изискват поне 2 години опит и намирането на работа в повечето случаи е на късмет. Но това не трябва да ви кара да се отказвате, защото не знаете откъде ще ви се усмихне късметът, както при мен. Бъдете мотивирани и продължавайте да търсите!

Как протича един твой работен ден по време на пандемия?

До скоро бях home-office. И в двата случая денят ми минава нормално, без излишно напрежение. Обстановката определено не е както преди пандемията, но е сравнително спокойно.

Какви са плановете ти за напред?

Плановете ми за напред са да се реализирам в сферата, в която съм, както и да изградя кариера. Тепърва имам още много какво да науча, за да продължа да се развивам.

Какво послание ще дадеш към бъдещите курсисти на Академията?

Ако искате да се развивате в IT сферата и се чудите къде може да получите адекватни знания и умения, изберете Advance Academy. Тук ще получите една добра основа и насоки в работния процес от един млад и амбициозен екип! Един курс предоставя много нови знания и възможности, както и позитиви в намирането на желаната от вас работа!

Доволна съм от отношението на преподавателите към курсистите и най-вече към начина им на преподаване. Научих много нови неща, които ми помогнаха да се реализирам!

Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас.

Вече 5 години се провеждат професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, Java, Дигитален маркетинг, както и JavaScript, .NET, React.JS и други. Специално за учениците, Advance Academy разработи авторска STEM програма за деца от 1-ви до 12-ти клас, която се провежда на няколко нива и обхваща основните езици на Уеб програмиране.

Ако сте готови да започнете вашето професионално приключение, екипът на Advance Academy Ви очаква!