Началото: Уеб програмиране за ученици

Уеб програмиране за ученици
  • 4106 преглеждания

Изминалата седмица в Адванс Академи посрещнахме бъдещите програмисти в курса Уеб програмиране за ученици от 5 до 12 клас. Радваме се, че със старта на учебната година залите в Академията са пълни отново с деца готови да се впуснат в интересния, забавен и различен свят на програмирането.

Уеб програмиране за ученици е първата част от цялостната програма Web Development. Програмата е създадена като цялостна образователна пътека, която ще въведе курсистите в невероятния свят на уеб програмирането. Програмата е разработена на нива, за да може, когато учениците завършат един курс, да продължат към следващия и с всеки курс да надграждат своите знания и крачка по крачка да вървят напред към кариера в, най-бързо развиващият се сектор – ИТ.

Първата част от обучението е именно  уеб програмиране за ученици. Уеб програмирането се състои в изграждане на външния вид и функционалността на всеки един уеб сайт. То включва неговото програмиране, създаване и поддръжка. В курса:

  • Развиваме умения да мислите структурирано и логически
  • Развиваме креативност и гъвкавост на мисълта
  • Подготвяме децата за професиите на бъдещето

Защо да запишем детето си на целогодишния курс по уеб програмиране? 

1.Развива дигитална грамотност

Технологиите, днес, са навсякъде и уменията обвързани с тяхното разбиране, използва и създаване стават все по-търсени. Целогодишния курс по уеб програмиране е първата стъпка към научаването и развиването на тези умения, а защо не и за подготовка за професиите на бъдещето.

2.Развива креативността

Уеб програмирането позволява на учениците да създадат „от нищо нещо“. Разработването на уеб сайт от нулата е начин за децата да развият креативността и въображението си, което би било от полза за тях и хората около тях.

3.Учи ги как да решават проблеми

При програмирането, най-добрият начин за учене и чрез практика. При него, много често се срещат големи проблеми или бъгове, с които курсистите ще трябва да справят, като ги разбият на малки части и да решат всяка малка част поотделно.

Какво включва учебната програма? 

В рамките на целогодишният курс, курсистите ще се запознаят с основите на уеб програмирането и ще научат всичко необходимо за работата на един сайт. Ще разработят собствена уеб страница с мобилна версия, с интегрирано видео, анимации, ефекти и различни шрифтове. Освен това, ще разберат как да я направят достъпна в Интернет и как работят хостинг сървърите и какво е домейн. А тукможе да научите повече за учебната програма.

За кого е подходящ курса?

Целогодишният курс по уеб програмиране е за ученици от 5 до 12 клас, които искат да се запознаят с азбуката на уеб програмирането, да придобият основни умения в ИТ и да направят първите си стъпки в уеб дизайна. Кога и къде се провежда курсът? 

На тази възраст децата се справят много добре с усвояването на нова информация. Навлезли веднъж в логика на програмирането, тези знания им служат за цял живот. Програмата е практически ориентирано и освен теорията, заедно с учениците правим различни проекти, игри и освен това всеки участник, който се представя добре може да спечели награди като слушалки, компютърна мишка или тонколони.

Ако имате още въпроси относно програмата, не се колебайте да се свържете с нас! Екипът на Advance Academy ще отговори на всички ваши въпроси.