Най-добрите безплатни приложения за Video обработка

Video marketing
  • 20264 преглеждания

Видео Маркетингът набира все повече популярност като похват на онлайн маркетолозите. Независимо дали се занимавате професионално с маркетинг или сами поддържате онлайн бизнеса си и представянето в социалните медии, включването на видео съдържание е почти задължително. Чрез този рекламен похват ще достигнете до потребителите си чрез още едно от сетивата им - слуха.

 

Редица проучвания доказват значително по-голяма успеваемост и увеличаване на продажбите, когато под формата на рекламни клипове, подкасти, презентации или онлайн семинари представим продукта или услугата си.

Обработването и ефектите, които може да използвате за вашите видеа са много по-достъпни с напредването на технологиите и достъпните за всички ни разработки на мобилни приложения. 

Ще Ви представим 4 от най-лесните и добри такива, които може да изтеглите безплатно.

1. PowerDirector (Android only)

PowerDirector на CyberLink е едно от най-полезните приложения за редактиране на видео. Безплатната версия на приложението предлага всички инструменти за бързо обработване, като подрязване, разделяне и завъртане на видеоклипове. Приложението разполага с т.нар “времевата линия”, която Ви позволява да подреждате всички клипове по нея и да добавяте заглавия и преходи с drag and drop. Можете също да използвате приложението, за добавяте фонова музика и гласови записи, използвайки гласовия рекордер на Вашия смартфон. Единственият недостатък на безплатната версия е, че редактираното видео излиза с воден знак PowerDirector.

2. VivaVideo (Android, iOS)

Приложението е  добре познато сред хората, създаващи кратки видеоклипове за платформи за социални медии като YouTube, TikTok и Instagram.

VivaVideo предлага редица инструменти с които да редактирате видеото си, като изрязване, “сливане”, копиране и т.н. Можете също така да добавите музика и ефекти към видеоклиповете си като размазване на фона, ускоряване и забавяне на видеоклипове. Безплатната версия се предлага с воден знак и ограничен срок.

3. KineMaster (Android, iOS)

KineMaster е популярно и добро приложение за редактиране на видео, което може да използвате. То е достъпно както за Android, така и за iOS. Приложението Ви предоставя всички необходими и мощни инструменти за редактиране на заснетото от Вас, като добавяне на множество слоеве, специални ефекти, субтитри и гласови разговори. KineMaster също така поддържа - контрол на скоростта, използване на различни режими и композиции, дори и опцията зелен екран за професионално ниво на редактиране на видео. Именно поради тази причина приложението се използва широко от YouTubers, влогъри, потребители на TikTok и дори журналисти и преподаватели.

4. Quik 

Quik е поредното приложение с висока оценка достъпно както за Android, така и за iOS. Това е изцяло безплатно приложение за редактиране, което ви дава лесен, но интелигентен начин за създаване и редактиране на видео съдържание. В приложението има много инструменти за редактиране, които ви позволяват да персонализирате по ваш начин.

Освен стандартните функции като пренареждане, подрязване и завъртане, Quik ви позволява да добавяте текстови наслагвания, заглавия и слайдове към видеоклиповете, които може да използвате като персонализирана презентация. В приложението има 23 теми, всяка с конкретна графика и преходи, които са подходящи за всеки повод. Очарователното в приложението е възможността за автоматично създаване на видео, която подрежда снимки и видеоклипове много бързо.

За да разберете тънкостите и възможностите на видео маркетинга, можете да се запишете на безплатния курс Digital Marketing Basics, в който един от модулите е съсредоточен върху създаване на видеа за маркетинг кампании.