Най-младият програмист на приложения за Apple...е едва на 10 Години

Най-младият програмист на приложения за Apple...е едва на 10 Години
03 дек 2019
1945 преглеждания
© AdvanceAcademy

Запознайте се с Аюш Комар, който живее в Калифорния и в 4 клас е вече част от световната конференция WWDC.

Интересът му към технологиите започва, когато е едва на три години. Той споделя, че започва да кодира на четири чрез приложение, разработено от MIT.

На Аюш Комар са разрешени само 30 минути екранно време дневно

В този половин час, той играе Minecraft и други игри, гледа видеоклипове в YouTube и...програмира.

В почивните дни Аюш получава още няколко часа време пред компютъра. Време, което той използва за създаване, разработване и кодиране.

"Правя всичко това най-вече през моя лаптоп и iPad", казва той. "За съжаление, все още нямам телефон, но и той няма да е удобен за писане на код."

Но четвъртокласникът е толкова добър в кодирането и му се отдава толкова много, че баща му споменава за конкурс, организиран от Apple, чиято голяма награда е парична стипендия. Това състезание привлича ученици от цял ​​свят да присъстват на световната конференцията за млади разработчици - WWDC .

Едно от най-големите предизвикателства пред момчето било това, че възрастовата граница за участие в конференцията била 13 години.

За да бъде приет от Apple, той създаде базирано на физика приложение с „лост за катапулт, който пускате, за да изстреляте снаряд“. Той бива вдъхновен от научен проект за четвърти клас, който създава, следвайки любовта си към физиката. Приложението е изпратено в Apple App Store за преглед.

10 - годишния програмист си мечтае да програмира софтуер за автомобилни технологии или мобилни приложения.

За учениците от 5-12 клас,  Адванс Академи ще стартира на 25 Февруари обучение по Уеб Програмиране.