Най-младият програмист на приложения за Apple...е едва на 10 Години

Приложения
  • 3569 преглеждания

Запознайте се с Аюш Комар, който живее в Калифорния и в 4 клас е вече част от световната конференция WWDC.

Интересът му към технологиите започва, когато е едва на три години. Той споделя, че започва да кодира на четири чрез приложение, разработено от MIT. На Аюш Комар са разрешени само 30 минути екранно време дневно. В този половин час, той играе Minecraft и други игри, гледа видео клипове в YouTube и...програмира.В почивните дни Аюш получава още няколко часа време пред компютъра. Време, което той използва за създаване, разработване и кодиране. "Правя всичко това най-вече през моя лаптоп и iPad", казва той. “За съжаление, все още нямам телефон, но и той няма да е удобен за писане на код.”

Но четвъртокласникът е толкова добър в кодирането и му се отдава толкова много, че баща му споменава за конкурс, организиран от Apple, чиято голяма награда е парична стипендия. Това състезание привлича ученици от цял ​​свят да присъстват на световната конференцията за млади разработчици - WWDC .Едно от най-големите предизвикателства пред момчето било това, че възрастовата граница за участие в конференцията била 13 години. За да бъде приет от Apple, той създава базирано на физика приложение с „лост за катапулт, който пускате, за да изстреляте снаряд“. Той бива вдъхновен от научен проект за четвърти клас, който създава, следвайки любовта си към физиката. Приложението е изпратено в Apple App Store за преглед.

10 - годишния програмист си мечтае да програмира софтуер за автомобилни технологии или мобилни приложения.Аюш иска да присъства на WWDC, защото “може да научиш за новите неща за Apple и неща, които изглеждат скучни, но забавни за учене. Неща, за които хората не мислят, като поверителност и сигурност.”

Аюш казва, че кодира от 4-годишен и целта му е да продължи да го прави като възрастен.

„Бих искал да бъда разработчик на приложения. Харесвам и коли. Бих искал да правя технологии за автомобили“, като работа върху големите екрани, които са в центъра на Tesla. „Може би ще създам собствена автомобилна компания и ще бъда ръководител на технологиите за автомобила.“

Помолен да назове няколко любими приложения, той отказва, тъй като не притежава iPhone. Той използва семейния iPad, за да играе игри. „Не харесвам неща за възрастни“, казва той.

Този младеж, със сигурност има вроден талант, но такива умения е напълно възможно да бъдат постигнати с желание и постоянство. Именно д идея да създадем млади девелопъри, Advance Academy, предлагаме цялостна програма по  Web Development за ученици.

Web Development е цялостна образователна пътека, която ще въведе курсистите в невероятния свят на уеб програмирането. Програмата е разработена на нива, за да може, когато учениците завършат един курс, да продължат към следващия и с всеки курс да надграждат своите знания и крачка по крачка да вървят напред към кариера в, най-бързо развиващият се сектор – ИТ.

В четирите части на обучението, учениците започват с основите на програмирането - HTML/CSS, продължават с програмния език JavaScript, третата част от обучението започват с езика PHP, а в последната част на програмата вече се учат да разработват игри. Ако имате още въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Очакваме Ви!