Ново световно признание за Advance Academy

Ново световно признание за Advance Academy
05 дек 2019
2391 преглеждания
© AdvanceAcademy

Advance Academy e най-голямата ИТ академия в Източна България и получи ново световно признание. След като преминахме дълъг цикъл на одобрение, сме включени в партньорската програма на GitHub за ИТ образователни институции като получаваме безплатно лицензи на стойност 55 000$. Advance Academy е едва третата учебна институция в България, която е оценена с максимални десет точки от GitHub и получаваме достъп до цялата инфраструктура на организацията, както и спонсорство от GitHub Education Foundation. 

GitHub е най-популярната уеб-базирана услуга за разполагане на софтуерни проекти и техни съвместни разработки върху отдалечен интернет сървър в т.нар. хранилище (software repository). С над 40 милиона регистрирани програмиста в цял свят и приблизително 2 милиона бизнеса, използващи GitHub, платформата е лидер в своята област. GitHub се базира на Git системите за контрол и управление на версиите.

Сред най-известните компании, използващи екосистемата на GitHub са разработчиците на Facebook, IBM, AirBNB, Bloomberg, PayPal, NASA и много други.

Един от най-сериозните ни аргументи по време на оценяването е авторската STEM програма за Уеб Програмиране за ученици от 1 до 12 клас. Максималната оценка по този параметър ни нарежда сред водещи ИТ гимназии и частни академии в Силициевата долина. 

В Advance Academy ще стартираме обучителни семинари за всички курсисти свързани с контрол на версиите при разработване на софтуер и работа с GitHub. Предоставените повече от 20 000 потребителски лиценза ще помогнат всеки един курсист на академията да се докосне до тази професионална система, с която повечето световни компании разработват софтуер и да се научат да борави умело с нея.

С това ново партньорство Advance Academy се утвърждава като регионален лидер в образователните услуги. За втора поредна година, получаваме подкрепата на най-голямата FinTech компания в Източна Европа - iCard, които от вчера са и първата финансова институция, която предлага интеграция на своите услуги с Apple Pay.