Ново световно признание за Advance Academy

GitHub
  • 4118 преглеждания

Advance Academy e най-голямата ИТ академия в Източна България и получи ново световно признание. След като преминахме дълъг цикъл на одобрение, сме включени в партньорската програма на GitHub за ИТ образователни институции като получаваме безплатно лицензи на стойност 55 000$. Advance Academy е едва третата учебна институция в България, която е оценена с максимални десет точки от GitHub и получаваме достъп до цялата инфраструктура на организацията, както и спонсорство от GitHub Education Foundation.

GitHubе най-популярната уеб-базирана услуга за разполагане на софтуерни проекти и техни съвместни разработки върху отдалечен интернет сървър в т.нар. хранилище (software repository). С над 40 милиона регистрирани програмиста в цял свят и приблизително 2 милиона бизнеса, използващи GitHub, платформата е лидер в своята област. GitHub се базира на Git системите за контрол и управление на версиите.

Сред най-известните компании, използващи екосистемата на GitHub са разработчиците на Facebook, IBM, AirBNB, Bloomberg, PayPal, NASA и много други.

Един от най-сериозните ни аргументи по време на оценяването е авторската STEM програма за Уеб Програмиране за ученици от 1 до 12 клас. Максималната оценка по този параметър ни нарежда сред водещи ИТ гимназии и частни академии в Силициевата долина.

В Advance Academy ще стартираме обучителни семинари за всички курсисти свързани с контрол на версиите при разработване на софтуер и работа с GitHub. Предоставените повече от 20 000 потребителски лиценза ще помогнат всеки един курсист на академията да се докосне до тази професионална система, с която повечето световни компании разработват софтуер и да се научат да борави умело с нея.

Семинарът по GitHub ще ви даде поглед върху използването на Git за управление на контрола на версиите на вашия програмен код, както и ще ви въведе в работата с GitHub, един от най-използваните инструменти. GitHub е уеб базирана услуга за разполагане на софтуерни разработки върху отдалечен интернет сървър, който се базира на Git системите за контрол и управление на версиите. Този семинар е включен в професионалните ни програми по - JavaScript Development, Java Development и PHP Development.Git е децентрализирана система за контрол на версиите на файловете. Разработена от Линус Торвалдс за управление на разработката на Linux, с времето се използва все повече в програмирането.

С това ново партньорство Advance Academy се утвърждава като регионален лидер в образователните услуги. За втора поредна година, получаваме подкрепата на най-голямата FinTech компания в Източна Европа - iCard, които от вчера са и първата финансова институция, която предлага интеграция на своите услуги с Apple Pay.

Като вече споменахме, академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас. Вече 5 години се провеждат професионални обучения по Front End,Quality Assurance,PHP,Java,Дигитален маркетинг, както иJavaScript, .NET,React.JS и други. Нашата специално разработена авторска STEM програма за деца от 1-ви до 12-ти клас, обхваща основните езици на Уеб програмиране и учи децата на работа в екип, креативност, въображение и разбира се програмиране.

Горди сме с постигнатото и се радваме, че можем да споделим този успех с Вас!