Някои от най-младите програмисти, които станаха милионери

Някои от най-младите програмисти, които станаха милионери
  • 4046 преглеждания

Може би е по-типично за днешните младежи да не прекарват времето си в учене, а сред приятели, пред компютъра или мобилните устройства. 

Но развитието на подрастващото поколение вече далеч не се свързва със сухи теоретични знания и скучна материя. С напредването на времето, необходимостта от техническа и информационна грамотност расте, а с нея расте и търсенето на хора, които я притежават.

Младите имат предимството и свободата да преследват мечтите си и имат възможност да опитват нови неща, докато открият своето прозвище. Но колко от тях се възползват от това? Светът на мобилните приложения е имал късмета да забележи някои от тези мечтатели, които се превърнаха в истински предприемачи.

В няколко статии ще Ви запознаем с няколко млади девелъпъри, които видяха проблем, измислиха решение и грабнаха възможността да реализират успешно своите проекти. 

Ще Ви запознаем с млади разработчици на приложения, които станаха милионери, благодарение на своите идеи:

Браян Вонг:

Роден и израснал във Ванкувър, Брайън Вонг е канадски интернет предприемач. Това бързо развиващо се момче, получава дипломата си в гимназията едва на 14-годишна възраст, а бакалавърската си степен - на 18 години. Именно докато е бил в университета, той стартира първата си компания - Follow Formation. 

Едно от последните му начинания - Kiip го направи един от най-младите интернет предприемачи.

За Kiip:

На 19-годишна възраст, чакайки полета си, младият девелъпър Браян, получава вдъхновение, виждайки колко много хора прекарват времето в играене на игри на телефона или таблета си.

Идеята му е да създаде приложение, с което рекламодателите да достигнат до потребителите си, точно когато са най-задълбочени и съсредоточени в играта си.

Днес Kiip изпраща награди, въз основа на постижения в различни дигитални игри, на общо 100 милиона клиенти месечно. Компанията е успяла да събере над 32 милиона долара капитал от компании като Relay Ventures, Hummer Winblad Venture Partners, True Ventures, Verizon Ventures, Crosslink Capital и други. Kiip се разширява, отваряйки офиси в Сан Франциско, Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго, Токио и Лондон.

В списъка на партньорите на Kiip присъстват имена като - Amazon.com, American Apparel, Best Buy, Carl's Jr., Disney, GNC, KY Jelly, Pepsi, Playboy, Popchips, Sephora, Victoria's Secret, Vitamin Water и др. 

Неща, които трябва да знаете за Брайън Вонг:

Става милионер едва на 20

Говорил е на някои от най-престижните конференции, включително TEDx и SXSW.

За Вонг и неговата компания Kiip има публикации в престижни издания като Forbes, The Wall Street Journal, The New York Times и Inc. Magazine.

Той се появи на корицата на изданието Entrepreneur от септември 2014 г. като един от младите милионери, променящи света.

Част от списъка на Forbes 30 Under 30 / Social / Mobile през 2011 г.

Той е автор на „Кодът като измама: Да излезеш от сценария, за да постигнеш повече, да станеш по-бърз и да съкратиш пътя си към успеха“,публикуван през септември 2016 г., който има за цел да помогне на младите хора да започнат кариерата си.