Приключението на Никол в света на компютърното моделиране

Scratch
  • 3637 преглеждания

Никол е едва 4ти клас, но вече е преминала през 3 обучения на Advance Academy. Тя проявява силен интерес към програмирането и дори се записва на състезание по компютърно моделиране и завършва на второ място в цяла България, което е голяма гордост за нея и за Академията. Може да се запознаете с Никол и нейния успех в следващите редове:

 

Представи се с няколко думи.

Здравейте!

Аз съм Никол Красимирова Костова от град Варна.

Уча в училище 7 СУ ,,Найден Геров“  IV Г клас.

Как реши да се запишеш на курс по програмиране?

Реших да се запиша в Advance Academy, тъй като заедно с приятели прекарвахме времето си след онлайн обучението си в училище, презентирайки свои проекти в програмата Scratch. Постепенно започна да ни става все по-интересно и аз реших да се запиша на допълнителни курсове.

Кои курсове си преминала в академията?

Когато с мама открихме Advance Academy в интернет, веднага бях сигурна, че ще се запиша. Започнахме да разглеждаме, какви са предложенията и така си избрах  двата летни курса. Програмиране на SCRATCH и създаване на Уеб сайтове с WIX . Нямах търпение да започна курса. След като започнахме много ми допадна и преподавателката Калина Иванова, която обясняваше и ни помагаше по време на обучението и така ме плени и вдъхнови, че изявих желание да продължа да уча. Затова се записах и на целогодишния курс: Програмиране на KANO и Scratch. Най-много ми хареса конструирането и състезанието с роботи.

Разкажи малко повече за състезанието.

Защо реши да се запишеш?

Когато в училище, една госпожа ни каза за състезание по компютърно моделиране, аз реших да се запиша без много да се замислям. Чувствах се подготвена. Нали все пак посещавам академията и съм по-напред с материала!

Колко кръга беше състезанието?

Колко деца бяхте?

Състезанието беше в три кръга:

В първия, който беше общински, се справих отлично - първо място във випуска. Явиха се около 38 деца от моето училище включително и двама мои съученика.

В следващия кръг, който беше областен, бях на трето място от 44 деца от област Варна .

В третия кръг, националният, от общо 42 деца от цяла България:  съм на 2-място. На това постижение се радвам благодарение на Advance Academy.

Какво би посъветвала бъдещите курсисти на академията?

Мили бъдещи курсисти, няма да сгрешите ако се запишете и вие! Тук преподавателите са много мили и добри! Очакваме ви в академията за нови приключения и успехи!

Никол е прекрасна и е вдъхновения за нас! Тя ни показва колко са умни и способни нашите деца. Няма нещо, което да ни прави по-щастливи от това, да видим млади, успели и лъчезарни деца!

Точно за това сме разработили толкова много детски програми - Програма Computer Science за деца 1-7 клас, Програма Web Development за ученици 5-12 клас, Индивидуални курсове по програмиране за деца 1-12 клас, Летни курсове по програмиране за деца 1-12 клас.

Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас.

Ако имате още въпроси, екипът на Advance Academy, ще се радваме да отговорим на всеки един от тях. Очакваме Ви!