Програмиране за деца от 1 до 4 клас

Програмиране за деца
  • 4723 преглеждания

Преди броени дни стартира Курса по Програмиране за деца от 1 до 4 клас в Адванс Академи.
Обучението им е по Целогодишна STEM програма, която ще накара най-малките да учат новата материя с интерес.
Още през първия ден всички успяха сами да разглобят и сглобят компютър с помощта на своите преподаватели
 

Очакват ги още нови знания, поднесени по интересен и вълнуващ начин, а част от програмата им включва да се запознаят с операционната система на компютъра и да се научат да програмират с логически блокове. С наученото в курса на Адванс Академи , те ще могат да програмират сами игра, на сглобените от тях KANO компютри.

Програмирането вече не е само за възрастните. Има много платформи и сайтове, които са разработени на достъпен език за деца, които имат интерес към компютрите и по-специално към програмирането. Ползите от програмирането при децата са огромни: Разработването на прости уеб сайтове и игри помага на децата да развият своята логика, алгоритмично мислене и способност за решаване на проблеми, а също така им позволява да изразяват идеи и творчество по уникални начини. 

Поради тази причина Advance Academy разработи 4 образователни пътеки за нашите малки приятели – Computer Science, Web Development, Индивидуални програми и Летни програми. Курсовете, които тези програми включват имат за цел да покажат на децата невероятния свят на ИТ.

Computer Science е цялостна образователна пътека, която ще въведе децата в невероятния свят на програмирането. Програмата е разработена на нива, за да може, когато децата завършват един курс, да продължат към следващия и с всеки курс да надграждат своите знания и да вървят смело напред към кариера в ИТ.

Програмата започва с програмиране на Scratch (Скрач). Скрач е безплатен визуален език за програмиране, при който децата трябва да подреждат блокчета код в правилен и последователен ред и така успяват да създават анимации и игри по забавен и лесен начин.
По време на курса по програмиране на Скрач, децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат първата си анимация, ще рисуват декори, ще добавят различни спрайтове и ще създават игри.
 

Следващата част от програмата е Програмиране на micro:bit за деца. Micro:bit е платка, която представлява микроконтролер. С нея децата лесно могат да разберат връзката между хардуер и софтуер. С Micro:bit децата могат да създават всичко – от роботи до музикални инструменти. Възможностите са безкрайни стига да знаят как да работят с нея.

По време на курса по програмиране на mBlock, децата ще се запознаят с това как работи платформата mBlock и какво може да се прави с нея. Ще програмират робота mBot. Ще се запознаят с платката micro:bit и ще програмират на нея различни приложения и игри. Ще програмират своята първа игра, като използва цикли, оператори, променливи и събития.

Това са двата начални курса, с които започва програмата за деца. Те дават на децата нужната основа и познания за да продължат по пътя на програмирането. След като вече са схванали логиката, за тях става все по-лесно във всяко следващо ниво. Целта е, в края на програмата, децата да могат да разработват мобилни приложения и да програмират с езика Python. 
Ако имате още въпроси, екипът на Advance Academy, сме насреща!