SEO и маркетингови процеси в търсачките

SEO
  • 3731 преглеждания

В ерата на дигиталните технологии, онлайн присъствието е едно от най-важните неща за развитието на какъвто и да е било бизнес, от продажба на дрехи до предлагане на туристически услуги. За да създадете това онлайн присъствие ви трябва сайт. Наемате фирма да ви разработи сайта или вие сами го създавате и очаквате вашите потенциални клиенти да започнат да ви намират, да ви звънят, да поръчват и да ви пишат, но това не се случва. Тук се включва така нареченият SEO или оптимизация на търсачките.

Какво е SEO?

Най-просто казано, SEO означава настройване на съдържанието на вашия уебсайт, така че то да се показва чрез резултатите от онлайн търсенето.

Ако сте в процес на проектиране на онлайн маркетингова стратегия за вашия бизнес, разбирането и научаването на всичко за оптимизацията на търсачките става необходимо. Ще трябва да потърсите надежден и опитен SEO специалист, който да проектира вашите уеб страници, да изгради онлайн рекламата, както и да помогне за изграждането на трафик във вашия уебсайт.

Процесите на търсачките, включително както платеното търсене, така и органичното търсене, са силно динамично поле, където всеки ден се разработват нови методи и на пазара се въвеждат нови маркетингови кампании, както и процеси.

Ето защо е важно да можете да изберете правилния SEO партньор, който винаги е по-напред в състезанието и е в състояние да изпреварва развитието на пазара и да предлага всички SEO услуги.

Планиране на SEO

Типичният план за оптимизация на търсачки започва първо с анализ на ключовите думи, които са подходящи за вашия продукт, услуга или бизнес. Подробно проучване и анализ включва създаването на списък с ключови думи, които най-често се търсят от потребителите, и вариантите на ключовите думи, които често се използват. Втората част от плана включва проучване и разбиране на конкуренцията, разбиране на пазара, тактиките и стратегиите, използвани от конкуренцията и т.н., за да може да се изгради ефективна контра стратегия, която да победи конкуренцията. Третата стъпка се състои от проектиране на уеб страници, включително уеб заглавия и мета заглавия, заедно с оптимизираното оформление и структура, която е удобна за търсачки и индексиране.

Има няколко начина, по които можете да проверите валидността на ключовите думи, които са били използвани във вашия уебсайт. Използвайки инструменти за избор на ключови думи като Yahoo Keyword Selector, Google Keyword Selector или Google Trends, съдържанието може да бъде тествано. Друга важна функция, която участва в плана за SEO е да наблюдава, оценява и анализира популярността и ефективността на уебсайта.

Дейностите по SEO трябва да се извършват непрекъснато, като се адаптират към новите промени в технологиите, както и от време на време се настройват на новите тенденции и методи.

Ако искате да научите повече за SEO оптимизацията и защо е толкова важна за вашия уеб сайт, ви каним да се присъедините към нашия курс за начинаещи SEO Basics.

Курсът SEO Basics има за цел да ви запознае с оптимизацията на сайтове за търсачки. По време на онлайн курсът ще придобиете ключови знания в областта на SEO маркетинга: как работят търсачките, защо SEO е важно, какви видове оптимизация има, за какво служат ключовите думи, инструменти за анализ на сайт и какво е това on-page SEO. През последните години интересът и нуждата от Search Engine Optimization на сайтовете нараства с бързи темпове, което прави търсенето на специалисти в областта да се увеличава многократно.
Очакваме Ви!