“Smart Solutions for Smart Varna”

Advance Academy
  • 1876 преглеждания

Нашите партньори от МенторМейт организират онлайн хакатон за ученици и студенти, който ще се проведе от 26 до 28 Март 2021 година. 

Имаш идея за умно решение, която не ти дава покой и искрено те вълнува? Искаш животът в морската ни столица да става все по-дигитален и удобен?

Advance Academy и Ментормейт ви каним да участвате в един динамичен онлайн хакатон, където да дадете воля на въображението си и да се впуснете в създаването на свой собствен проект, който може да направи Варна един още по-модерен град.

Ето някои примерни направления за твоето смарт решение:

  • Дигитализация на управлението и администрацията;
  • Инфраструктура и околна среда;
  • Дигитализация на образованието;
  • Спорт и свободно време;
  • Смарт транспорт;
  • За да ти помогнат в реализацията на проекта, на твое разположение ще бъдат ментори – топ софтуерни специалисти с дългогодишен опит.

Ако вече имаш готов отбор, елате заедно. Индивидуалните състезатели също са добре дошли и ще могат да станат част от екипи, които ще разпределим по интереси. 

Преди състезанието участниците ще получат Code Power Kit – кутия с полезни предмети, на адреса, който са посочили при регистрацията.

Най-добрите проекти ще спечелят специални награди, както и сертификати за участие в хакатона:

  • 1-ва награда: 1000 лева за отбора победител;
  • 2-ра награда: Google Home mini Speaker за всеки участник в отбора;
  • 3-та награда: VR GLASSES за всеки участник в отбора.

Екипите ще разработват софтуерни или хардуерни проекти, като на тяхно разположение ще са софтуерни специалисти с дългогодишен опит, които ще им помагат в реализацията на проектите.

Участниците е необходимо да имат навършени 16 години и могат да бъдат в екипи от 2 до 5 човека, или да се представят индивидуално.

Учениците и студентите, които искат да участват в хакатона „Smart solution for Smart Varna” може да се регистрират тук, както и да следят актуалната информация във фейсбук страницата на събитието. 

МенторМейт е основана и ръководена от софтуерни инженери. Днес тя е една от най-големите компании за разработка на ентърпрайз софтуерни решения в България, с офиси в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Минеаполис, Гьотеборг и множество хора, работещи дистанционно от различни точки на света.

От създаването си компанията се стреми да предоставя на хората си креативни и предизвикателни проекти, в които се използват най-новите технологии, директна комуникация с колеги и клиенти по света и признание за постигнатите резултати.

Голяма част от ентърпрайз проектите, които разработват, са свързани с областта на дигиталното здравеопазване – сфера, отличаваща се със стриктно регулирани среди, в която една малка грешка може да коства много. Опитът им се разпростира и в много други индустрии като образование, финанси и лайфстайл, както и търговска и инженерна дейност.

Нека споделим малко и за нас! Advance Academy е образователен Start up, стартирал през 2017. Академията е най-големият и модерен ИТ учебен център в източна България, лицензиран от националната агенция за професионално образование и обучение.

В портфолиото са включени обучение за начинаещи и напреднали в няколко направления - Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми. 

Вече 5 години се провеждат професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, JAVA, Дигитален маркетинг, както и JavaScript, .NET, React.JS и други. Специално за учениците, Advance Academy разработи авторска STEM програма за деца от 1-ви до 12-ти клас, която се провежда до няколко нива и обхваща основните езици на Уеб програмиране.

Ще се радваме да Ви видим на събитието или в някоя от обучителните ни зали!