Създаване на картина с програмен код

програмиране
26 мар 2020
2948 преглеждания

Всеки от нас е виждал колко „красиво“ изглежда един програмен код. Да си го кажем честно, това са редове съдържащи букви, думи и цифри, но създаващи функционални сайтове, приложения и игри.
С  програмните кодове, за които много от програмистите ще кажат, че „това е лесен код“, „неговия синтаксис е елементарен“, „HTML и CSS си вървят ръка за ръка “, е възможно да се създадат уникални картини. 

Как? 

Уеб разработчиците се удивляват от работата на Диана Смит, UI специалист, CSS експерт, с опит в JavaScript разработването, разработчик на приложения в MVC модел. Тя успява с помощта на HTML и CSS, и най-обикновен редактор да създаде уникални картини, като резултатите са зашеметяващи. Картините, които пресъздава тя с писането на код, са фламандски и барокови портрети. Смит стриктно спазва едно свое правило, а именно всички редове код да са написани ръчно. 
Една от най-впечатляващите ѝ картини е наречена „Pure CSS Francine“. За направата ѝ тя използва езиците HTML и CSS. Процесът по създаване на изображение представлява наслагване и подреждане на форми. „Рисуването“ на една творбата не е бърз процес. Отнема приблизително две седмици до построяването ѝ, като хубавото е че при следване на стриктна последователност на кода, в резултат се получава една и съща картина.