Топ 5 проекта за начинаещи програмисти

Топ 5 проекта за начинаещи програмисти
  • 6153 преглеждания

Всеки един девелъпър би ви казал, че в началото писането на код може да бъде много предизвикателно. Като junior девелъпър, вашето портфолио е нещото, на което трябва да наблегнете най-много, то е вашата визитна картичка, защото потенциалните ви работодатели ще ви оценят на база вашия опит в разработването на проекти.

Най-добрият начин да започнете да се учите да пишете код и програмирате е просто да започнете да го правите. Можете да опитате да започнете сложен проект за уеб разработка, но така може и да се окажете в ситуация, в която да се откажете, защото сте се затруднили. Най-важното е да продължите.

И така, откъде  да започнете? Можете да създадете свое собствено портфолио на сайтове като GitHub и може също да искате да хоствате свой собствен уебсайт, за да покажете миналите си проекти.

В тази статия ще ви дадем идеи за 5 проекта, които ще ви помогнат да изградите и да добавите към портфолиото си като junior девелъпър.

  1. Изградете респонсив уебсайт

Респонсив уебсайт е този, който може да работи на различни устройства и размери на екрана, както на мобилни, така и на десктопи. Днешният безкраен поток от нови устройства (лаптопи, смартфони, таблети) създава нуждата един уебсайт да е респонсив по-важна от всякога. Начинът, по който хората гледат на мрежата, се променя и в резултат на това изграждането на сайт с респонсив дизайн е ключът към това да бъдете конкурентоспособни.

  1. Преработете съществуващ шаблон на уебсайт

Изграждането на уебсайт от началото до края може да изглежда обезсърчително в началото. Може да обмислите използването на шаблон за уебсайт с предварително дефинирани елементи на дизайна, който ще ви позволи да приложите респонсив дизайн към съществуващ шаблон, без да е необходимо да създавате свой собствен от нулата.

  1. Генератор на случайни числа

Кодирането на генератор на случайни числа с Python е друга чудесна идея за програмиране. Целта на приложението е да генерира произволно число по желание на потребителя. Този проект ще тества способността на един нов девелъпър да използва варианти, цели числа, произволни функции, въвеждане/извеждане и други концепции.

  1. Изградете работеща шахматна игра

Това вероятно е най-ангажиращият проект в този списък. Помислете за всички правила на шаха. Сега помислете за това как ще ги напишете с код в едно уеб приложение! Игра с толкова много променливи изисква сложни алгоритми и изчисления. Създаването на ваша собствена шахматна игра ще ви даде практически опит в манипулирането на варианти, изкуствен интелект, въвеждане/извеждане и други.

  1. Изградете свой собствен онлайн магазин

Създаването на магазин за електронна търговия е друг чудесен начин да практикувате уменията си за писане на код. Елементите, необходими за онлайн магазин, са малко по-сложни от сайта за социални мрежи, тъй като този проект ще се нуждае от нещо повече от потребителска база данни, за да функционира. Тук ще трябва да проектирате скрипт, който да позволява страница на продукта, количка за пазаруване, плащане и други елементи, свързани с електронната търговия.

Готови ли сте да започнете да програмирате? Advance Academy може да ви помогне със старта на вашето приключение. От вас зависи само дали искате да създавате уеб сайтове с HTML, CSS и JavaScript  или да създавате приложения с Java.