Ученическа ИТ академия - Да бъдеш на 16 и да работиш за Google

Ученическа ИТ академия - Да бъдеш на 16 и да работиш за Google
  • 3021 преглеждания

Милен Савов е завършил специалност "Компютърни системи и технологии" в Технически университет - Варна. Работил е в различни IT-компании. Записва курс в Advance Academy и реализира мечтата си да изучава и развива своите знания и умения като Web Developer в Payback. С тънък усет и индивидуален подход към учениците си, той успешно развива уменията и разпалва любовта им към необятния и динамичен компютърен свят. От 2017 година е постоянен лектор в Адванс Академи.

Здравей Милен, ще ни разкажеш ли повече, на какво ни учи Ученическата ИТ академия?

Отговорът е много лесен. Целта е всички деца да се превърнат в нинджи на програмирането. Започваме от началото или по друг начин казано АБВ-то на програмирането. С много примери, игри и закачки ще достигнем до момента, в който "нинджите" сами ще могат да разработват сайт, който да пленява с красив и цветен вид, да е подреден, да функционира и привлича, както на телефон и таблет, така и на компютър. В края на курса ще имат възможност да представят какво са научили пред роднини и приятели на състезанието, което организираме "Code Challenge".

Защо все повече ученици се записват на различни курсове извън училищната програма?

Всички имаме мечта като малки "Какъв да стана като порасна?" Изборът на ИТ сферата е предпочитан от много хора, сред които са и малките нинджи.
Тенденция сред учениците е след определен клас да се ориентират към професията, с която искат да се занимават за в бъдеще. Една много надеждна и постоянно развиваща се сфера е именно програмирането - ИТ сферата. Ученическата ИТ академия започва от началото и е структурирана по специален начин, който да достигне до всички и да стане любимото занимание и хоби на малките нинджи. Предназначена е за ученици от 6 до 12 клас, съобразена със заетостта на всеки ученик в училище.
Навлизайки в света на програмирането това ще научи децата на дисциплината, логическо мислене и креативност. Кодирането учи на това да станете по уверени.

Какви са изискванията за "Ученическата ИТ академия"? За кого е подходящ този курс?

За да станете част от ученическата ИТ академия е необходимо единствено желание и хъс, да научите колкото се може повече и целта Ви е да станете по-добри дори от вашия преподавател, превръщайки се в едни малки Уеб нинджи.

Кога започва следващата Ученическа ИТ академия?

В началото на втория срок стартираме с пълни сили, отново с групи за начинаещи и напреднали, като ще се провеждат съобразно заетостта на курсистите в училище. Ще очаквам да се запозная с всички, които желаят да станат "Уеб нинджи" и заедно да навлезем в приключението на програмирането.
Програмирането вече не е само за възрастните. Има много платформи и сайтове, които са разработени на достъпен език за деца, които имат интерес към компютрите и по-специално към програмирането.

Ползите от програмирането при децата са огромни: Разработването на прости уеб сайтове и игри помага на децата да развият своята логика, алгоритмично мислене и способност за решаване на проблеми, а също така им позволява да изразяват идеи и творчество по уникални начини.

Поради тази причина Advance Academy разработи 4 образователни пътеки за нашите малки приятели – Computer Science, Web Development, Индивидуални програми и Летни програми. Курсовете, които тези програми включват имат за цел да покажат на децата невероятния свят на ИТ.