Ученическа ИТ академия - Да бъдеш на 16 и да работиш за Google

Ученическа ИТ академия - Да бъдеш на 16 и да работиш за Google
03 дек 2018
1831 преглеждания

Милен Савов е завършил специалност "Компютърни системи и технологии" в Технически университет - Варна. Работил е в различни IT-компании. Записва курс в Advance Academy и реализира мечтата си да изучава и развива своите знания и умения като Web Developer в Payback. С тънък усет и индивидуален подход към учениците си, той успешно развива уменията и разпалва любовта им към необятния и динамичен компютърен свят. От 2017 година е постоянен лектор в Адванс Академи.

 

  • Здравей Милен, ще ни разкажеш ли повече, на какво ни учи Ученическата ИТ академия?

 

Отговорът е много лесен. Целта е всички деца да се превърнат в нинджи на програмирането. Започваме от началото или по друг начин казано АБВ-то на програмирането. С много примери, игри и закачки ще достигнем до момента, в който "нинджите" сами ще могат да разработват сайт, който да пленява с красив и цветен вид, да е подреден, да функционира и привлича, както на телефон и таблет, така и на компютър. В края на курса ще имат възможност да представят какво са научили пред роднини и приятели на състезанието, което организираме "Code Challenge".

 

  • Защо все повече ученици се записват на различни курсове извън училищната програма?

 

Всички имаме мечта като малки "Какъв да стана като порасна?" Изборът на ИТ сферата е предпочитан от много хора, сред които са и малките нинджи.

Тенденция сред учениците е след определен клас да се ориентират към професията, с която искат да се занимават за в бъдеще. Една много надеждна и постоянно развиваща се сфера е именно програмирането - ИТ сферата. Ученическата ИТ академия започва от началото и е структурирана по специален начин, който да достигне до всички и да стане любимото занимание и хоби на малките нинджи. Предназначена е за ученици от 6 до 12 клас, съобразена със заетостта на всеки ученик в училище.

Навлизайки в света на програмирането това ще научи децата на дисциплината, логическо мислене и креативност. Кодирането учи на това да станете по уверени.

 

  • Какви са изискванията за "Ученическата ИТ академия"? За кого е подходящ този курс?

 

За да станете част от ученическата ИТ академия е необходимо единствено желание и хъс, да научите колкото се може повече и целта Ви е да станете по-добри дори от вашия преподавател, превръщайки се в едни малки Уеб нинджи.

 

  • Кога започва следващата Ученическа ИТ академия?

 

В началото на втория срок стартираме с пълни сили, отново с групи за начинаещи и напреднали, като ще се провеждат съобразно заетостта на курсистите в училище. Ще очаквам да се запозная с всички, които желаят да станат "Уеб нинджи" и заедно да навлезем в приключението на програмирането.