Успешно завършване за курсистите от 1 до 4 клас

Програмиране за деца
15 юни 2020
2984 преглеждания

През изминалата учебна година в залите на Академията посрещнахме най-малките ученици от 1 до 4 клас. Когато се забавляваме докато учим нови неща и създаваме нови приятелства, времето минава неусетно, така дойде края на курса „Програмиране на Kano и Scratch за деца“.
А как минаваха нашите часове?
През първата седмица се запознахме отблизо със съставните части на един компютър. Всяко едно дете разглоби такъв и научи всеки един компонент, за какво се използва, каква е неговата функция и защо е важен за нормалната работа на един компютър. От там преминахме към още една забавна част от курса. Всеки курсист получи индивидуален Kano Computer Set,  който беше сглобен и сравнен с компонентите на истинския компютър.
Учебната програма премина със запознаване и работа с приложението “Make Art”, с чиято помощ децата се научиха да рисуват линии, фигури и картини. С Kano Word се научихме как се създават анимации и фигури. Най-вълнуващата и интересна част за нашите курсисти беше създаването на игри със Scratch.
 

Тази събота всички курсисти презентираха своите любими игри, които са разработили през учебната година. Игрите бяха с различна трудност, допълнителни нива, за различен брой играчи и с различни тематики, отразяващи хоби или любимо занимание на децата.
По време на представянето в залата бяха техните родители и приятели. Те бяха предизвикани от курсистите да изиграят различните игри и се оказа, че всъщност не е толкова лесно, колкото изглежда smiley

Въпреки трудностите, всеки един от тях се справи отлично и в края на презентацията те получиха награди и сертификати за успешно завършен курс.Благодарим на Алекс, Боби, Жоро, Дани, Лора, Миша, Мишо, Томас и Род за  интересната година изпълнена с програмиране, забавления, игри и нови приятелства.