Започна 7-мо издание на курса по Дигитален Маркетинг

Дигитален маркетинг
  • 3376 преглеждания

Вчера стартира курса по Дигитален Маркетинг в най-голямата Софтуерна Академия в Източна България - Advance Academy.

Маркетингът винаги е имал за цел да свърже бизнесът с  аудиторията на точното място и в точното време. Днес трябва да се срещнете с потенциалните си клиенти там, където прекарват най-голямата част от времето си -  в интернет.

Всяка реклама, която виждаме днес на нашите телефони и компютри, когато влизаме в любимите си сайтове или сърфираме другаде, е част от дигиталния маркетинг. Такива са и блогове със съдържание, видеоклипове, анкети и т.н. Онлайн рекламата се превръща във водещ похват на опитните маркетолози, които използват възможностите и големия обхват, който тя им предоставя по все по-креативен начин.

Независимо дали бизнесът Ви е локален магазин или, залагате на онлайн продажбите, времето което потребителите Ви прекарват в интернет налага нуждата от Дигитален Маркетинг.

Защо да се запиша на курс по Дигитален Маркетинг? 

  • Множество възможности за кариера
    В дигиталния маркетинг има широк набор от възможности за кариера. Професионалистите често имат избор от множество специализации, когато преследват кариера в тази област. Например, за да назовем няколко опции, в зависимост от вашите интереси, може да изберете да се занимавате с управление на социални медии, създаване на съдържание, цифрови комуникации, маркетинг на продукти или писане на текстове.
  • Голямо търсене на специалисти по дигитален маркетинг
    Все повече и повече се увеличава търсенето на хора с умения по дигитален маркетинг. Всеки бизнес вече има изградено онлайн присъствие или им предстои да го създават. И в двата случая компанията, има нужда от хора, които да ръководят целия процес. В повечето компании, екипът се състои от няколко човека, като всеки от тях отговаря за конкретен елемент от цялостната стратегия. 
  • Лесно започване на кариера
    Ако искате да станете инженер, ще трябва да получите диплома по инженерство. Ако искате да станете пилот, ще трябва да отидете в авиационно училище и да получите лиценз. Но, ако искате да станете експерт по дигитален маркетинг, ще трябва само да придобиете основни познания по онлайн маркетинг, да изкарате курс, да създадете портфолио и сте готови. Не е необходимо да получавате друга диплома или да отидете в колеж, за да започнете кариера в тази област. Влизането в сектора е доста лесно.

Освен това общността на дигиталния маркетинг е приятелска и пълна с невероятни хора. Така че, ако някога имате въпрос, можете да попитате или да го потърсите онлайн, със сигурност ще намерите отговор. Ако искате да започнете нова кариера, дигиталният маркетинг би бил чудесен избор.

Безплатният курс по Дигитален Маркетинг е най-новата инициатива на Advance Academy. Курсът има за цел да ви въведе в света на дигиталния маркетинг и да придобиете основни знания и практически умения. Курсът е разделен на ТРИ модула с обща продължителност 8 седмици.

В първата част ще се запознаете с основните концепции в маркетинга, ще разберете какви дигитални канали има днес, както и ще бъдат покрити и основни маркетинг теории и тяхното практическо приложение. Във втората част, фокусът ще бъде социалните мрежи. Ще се запознаете отблизо с Facebook и Instagram и тяхното приложение в дигиталния маркетинг.

В последната част на курса ще разберете защо съдържанието е толкова важно. Ще научите какви видове съдържание има и как да го създавате. Курсистите преминали през безплатния курс по дигитален маркетинг ще са усвоили основни умения в сферата на дигиталния маркетинг и дейността на дигиталните маркетолози.

Освен това след завършване на курса, курсистите ще могат да продължат обучението си с курсове за напреднали в ТРИ направления – Social Media Marketing, Google Advertising и SEO Basics.