Защо да използвате видео за вашия бизнес?

Advance Academy
  • 3719 преглеждания

Видеото е все по-използван метод за достигане до потребителите и за популяризиране на бизнеса. В социалните мрежи, като Facebook и Instagram, кратки и привлекателни клипове се приемат широко от аудиторията. Една положителна страна на видеaтa е, че са достъпни и гъвкави и привличат вниманието на посетителя, като същевременно популяризират бизнеса.
Защо вашият бизнес трябва да премине към използването на видеа? Изобщо дали е необходимо? Ще ви дадем няколко причини, заради които да го направите и още от утре във вашия newsfeed да се появи завладяващо видео, а за вас ще остане само да наблюдавате резултатите. 

 

Повишаване на продажбите и конверсиите
Искате ли да имате ръст в продажбите? Разбира се, че отговорът ще е ДА. Стъпката, която следва да предприемете, е добавянето на видеоклипове в бизнес маркетинговата стратегия на вашия бизнес, независимо дали предлагате продукт или услуга. 
Статистиките показват, че около 80% от клиентите са на мнение, че едно завладяващо и информативно видео би ги подтикнало да вземат по-бързо решение за покупка.


Видеото е по-привлекателно за мобилните потребители
Факт, познат на мнозина, е, че мобилните потребители са много и нарастват непрекъснато. Затова и видеата са много по-гледани на телефон, отколкото на други платформи. Какво следва да направите тук? Вашата работа е да създадете уникален видеоклип, който е подходящ за мобилно устройство и положителният ефект ще е налице.


По-добро класиране в Google
На всеки му е известно, че за да излизате на първа страница в Google, е необходимо да имате добре изградена стратегия, която да увеличи трафика към вашия уеб сайт. Защо видеото се явява важно тук? За SEO-то на всяка уеб страница включването на видеоклипове в маркетинговата стратегия ще се отрази положително и ще увеличи броя кликвания. Задължително при включването на видео трябва да проверите за неговото заглавие и мета описание.


Доверие от аудиторията ви 
Всеки един бизнес се крепи на доверието на своите клиенти. Два важни фактора са продажбите и конверсиите. Как се постига това с видео? Необходимо е да установите емоционална връзка и доверие с всеки един ваш клиент. Силата на видеоклиповете е точно тази - да завладява емоциите, изгражда доверие и подтиква към решение за покупка. Но трябва да знаем, че изграждането на такъв видеоклип не е толкова лесно, изисква се познаване на аудиторията и как точно да ѝ „влезеш под кожата“.


Хората споделят
Вероятността хората да споделят впечатленията си за вашия бизнес е по-голяма, ако им предоставите видео. Статистиките показват, че над 90% от хората, които са били впечатлени от дадено видео, го споделят след като са го гледали. Това е само в полза на бизнеса. Винаги помнете, че хората споделят емоции, а не факти. 


Покажете всичко необходимо за клиента
Да съберете цялата полезна информация за вашия продукт/услуга, която да обхване всичко за вашия бизнес, може да не е толкова лесно.  Постарайте се видеоклипа, който правите за продукта или услугата „Х“, или за вашия бизнес като цяло, да обхване онези характеристики, които ще накарат клиента да купи. Една част от бизнесите включват видео още в началото на своята страница, за да може от първото влизане във вашия сайт, потребителят вече да е завладян.


Какво ни е необходимо
Може би си мислите, че за създаването на уникален завладяващ клип, ще са необходими много средства. Тук е моментът да Ви зарадваме. Нужен ви е смартфон и софтуер за редактиране на видеа, а хубавото е, че има редица безплатни такива, които ще ви свършат страхотна работа и ще успеете да постигнете поставените си цели.