Завърши първият съвместен курс по Game Development на Advance Academy и 7Mojos

Завърши първият съвместен курс по Game Development на Advance Academy и 7Mojos
  • 1133 преглеждания

Тази седмица завърши и първото издание на безплатния курс по Game Development, който се проведе с участието на нашите партньори от 7Mojos. Това е една от най-иновативните компании за игри, която е специализирана в разработването на уеб базирани слот игри. 


Курсистите получиха своите Сертификати и Удостоверения, като някои дори получиха и предложение за работа като гейм девелъпъри в 7Mojos. Благодарение на своите преподаватели и ментори – Силвия Стоилова и Rene Lavoie, курсистите успяха да се запознаят в дълбочина с процеса по създаване на игри.


Силвия е един от най-опитните лектори на Advance Academy. Работила в редица ИТ компания, като към момента е Fullstack JavaScript Developer в Quanterall. Тя беше лектор в първата част на курса, като покри основите на HTML, CSS, JavaScript и TypeScript, а след това и премина и през основните фреймуъркове – ReactJS и NodeJS. 


Rene, който е Lead Game Developer в 7Mojos е програмист с огромен опит, част от редица проекти, както и част от създаването на една от най-популярните игри някога – Assassin’s Creed. Rene беше лектор във втората част от курса по Game Development, като в нея курсистите се гмурната в дълбините на един от основните фреймуъркове в разработката на уеб базирани игри – PixiJS.


От началото на 21 век, видеоигрите постепенно се превърнаха във форма на изкуство. От прости интерактивни преживявания, игрите се развиха до такива, които творят нови светове. Гейминг индустрията е една от най-бързо развиващите се в световен мащаб, като последните години се превръща в по-голяма от музикалната и филмовата взети заедно. А влизането в нея като програмист е доста по-лесно благодарение на курсове като този.


Финално, всички курсисти, които взеха участие в курса по Game Development и присъстваха на раздаването на Сертификатите по образец на Advance Academy и Удостоверенията по образец на МОН могат да разгледат и изтеглят снимките си от Facebook страницата на Advance Academy


Пожелаваме много успехи на всички курсисти и много кодене! 


А за всички, които биха искали да се сблъскат с програмиране стартираме новите си професионални програми през Януари месец, които може да разгледате ТУК.