5 причини да станеш Java Developer

Java програмиране. 5 причини да станеш Java Developer.
  • 828 преглеждания

Всеки програмист ще потвърди, че Java е един от най-добрите езици за програмиране, създавани някога. Кой може да оспори този факт, когато почти всички компании от списъка Fortune 500 го подкрепят?
Java е обектно-ориентиран програмен език, който е лесен и достъпен за начинаещи. Неговата стабилност и гъвкавост го правят един от най-популярните езици за програмиране. Именно за това и търсенето на Java Developer-и расте непрекъснато. В тази статия ще разгледаме 5 причини, поради които си заслужава да станеш Java Developer. Да започваме!

1. Лесен за начинаещи 
Тъй като много от процесите на този език се изпълняват автоматично, писането на Java е много по-лесно отколкото на останалите езици. Синтаксисът му е подобен на този на английския. Той е ясен, лесен за писане, научаване, поддържане и разбиране. Именно за това е перфектният език за начинаещи.

2. Java е един от най-използваните и търсени езици за програмиране
Използвана от повече от девет милиона разработчици на седем милиарда устройства по целия свят, не може да се отрече популярността на Java. Въпреки че е създадена преди повече от 20 години, Java не е слизала от челното място. Amazon, AirBNB, Google, Uber, Pinterest, Ebay, Intel са само малка част от компаниите, които използват Java за разработка на своите софтуерни продукти.

3. Работата като Java Developer e много повече от кодиране
Работата на Java разработчиците е много разнообразна, поради различни задачи, които тези професионалисти контролират. От проектирането на интерфейси до създаването и тестването на динамични приложения, Java Developer-ите участват във всеки етап от процеса на разработка. Това прави работата много по-интересна и креативна, отколкото повечето хора си мислят.

4. Търсенето на Java Developer-и расте непрекъснато
През 2021 година най-търсените специалисти са именно тези, които владеят JAVA. Статистиките сочат, че това търсене ще продължава да расте и през следващите години. 90% от най-известните компании, използват именно този програмен език за техните бекенд структури. Високата скорост и сигурност на езика го правят предпочитан избор, което води до растеж в търсенето на Java Developer-и.

5. Като Java Developer ще разработваш мобилни, уеб и десктоп приложения
Java е популярен език за програмиране на уеб, мобилни и десктоп приложения. Използва се повече от 20 години и е смятан за един от най-добрите езици за разработка на приложения. 

В днешно време хората използват мобилните си телефони за почти всичко, а създаването на мобилни приложения става все по-популярно. Мобилните приложения са се превърнали във важна част от живота ни. Можем да правим почти всичко с тяхна помощ -  от поръчване на храна онлайн до плащане на данъци. Точно за това умението да създаваш мобилни приложения е едно от най-търсените и добре платени. Независимо дали създаваш приложение за някой бизнес или ти самия имаш идея, благодарение на Java ще можеш да реализираш всеки проект.

Ако и ти искаш да научиш всички тънкости на програмирането с JAVA, ние от Advance Academy сме подготвили цялостна програма по Java Development, в която започваш като начинаещ и в края ще си Junior Java Developer. Пътеката започва с това какво е програмиране, основи на JAVA, GitHub семинар и завършва с 4 месечен bootcamp и работа върху реален проект. Програмата е с практическа насоченост и ще ти даде много добра основа и знания за успешен старт на твоята кариера! Очакваме те!