8 ползи от кариера в дигиталния маркетинг - ЧАСТ 2

8 ползи от кариера в дигиталния маркетинг - 	ЧАСТ 2
 • 706 преглеждания

Дигиталният маркетинг като работна сфера и професия не спира да печели нови и нови почитатели. Живеем в свят на динамични промени, иновации и модернизации и единствения начин да бъдем успешни е като сме в крак с теченията и тенденциите. Дигиталният маркетинг е нашата вратичка към този динамичен и интересен свят.

Не просто, че дигиталният маркетинг е сфера изпълнена с много предизвикателства и интересни дейности, но тази професия дава още много на хората, които я практикуват. В първата част на статията ви споделихме, кои са първите 4 положителни неща на професиите като маркетинг специалист, Social Media мениджър и останалите в тази сфера.

Сред тях бяха:

 • Работният ден на специалиста по дигитален маркетинг е изпълнен с динамика и интересни дейности.
 • Brainstorming сесии и готина екипна работа.
 • Всекидневни творчески изяви.
 • Възможности за дистанционна работа (хоум офис или пък работа от някой плаж)

Можете да прочетете повече за тях в статията: 8 лични ползи от кариера в дигиталния маркетинг - ЧАСТ 1. А ако вече сте я прочели, нека да продължим и с останалите 4 ползи от дигиталния маркетинг като професия: 

5. Ще виждате точните резултати от вашата работа и това ще ви носи огромно удоволствие и мотивация за още.

Тази тръпка, когато сътвориш нещо и после то бъде видяно, харесано и оценено от хората е най-любимото нещо както на творците и изпълнителите, така и на специалистите по дигитален маркетинг. Едно от най-готините неща в дигиталния маркетинг, че 99% от работата връща бързи и лесни за анализ резултати.

До колко хора е достигнала рекламата ви в Инстаграм? Каква е ангажираността и честотата на кликване? Има ли промяна в продажбите след маркетинговата кампания?

Всички тези данни ще ви носят наслада и ще бъдат средство за мотивация да надграждате своите професионални умения. 

6. Имате огромен избор от различни професии в направлението дигитален маркетинг.

Дигиталният маркетинг е едно понятие, което приобщава десетки, а дори и стотици професии. А днес с всичките настъпващи промени, различните по естество работи в дигиталния маркетинг не спират да се увеличават. Например преди 10 години чували ли сте за професията Social Media специалист? Едва ли… А бяхте ли чували за TikTok маркетинг специалист?

Това са новите професии, които не просто че са изключително интересни, но и са с големи възможности за развитие и носят голяма стойност на бизнесите и тяхната реклама днес.

В дигиталния маркетинг вие няма да се чувствате заклещени на работното място, а ще бъдете свободни да правите това, което ви доставя удоволствие.

Можете да се превърнете в:

 • Специалист дигитален маркетинг;
 • Създател на съдържание;
 • Копирайтър;
 • Social Media мениджър;
 • SEO специалист;
 • Графичен дизайнер;
 • Tik Tok създател на съдържание и още много други.

Въпреки голямото разнообразие от професии, преди стартирането на която и да е от тях, вие трябва да сте запознати с основите на дигиталния маркетинг. Добър старт на подготовката ви за работа в дигиталния маркетинг е безплатният курс на Advance Academy - Digital Marketing Basics.

7. Дигиталният маркетинг ще ви предложи повече от един начин за успешна и удовлетворяваща кариера.

Дигиталният маркетинг дава огромно поле за изява, растеж и развитие на успешната кариера. Освен разнообразието на професии има и различни места и фирми, на които да предлага точно тази, която сте избрали вие.

 • Можете да започнете работа в агенция за дигитален маркетинг. Работата в маркетинг агенция предоставя разнообразие от проекти, по които да работиш. Също така, ако ти си социален човек, работата в агенция може да ти се стори още по-приятна заради голямата комуникация с хора. А сред тази общност от хора със сигурност ще се заредиш с нови знания, умения и вдъхновение за следващата част от кариерното ти развитие.
 • А ако си по-интровертна личност или просто обичаш сам да разпределяш и управляваш времето си, то имаш възможност да се развиваш и като фриланс маркетинг специалист.

8. Безкрайност от нови знания и умения в динамичната среда на дигиталния маркетинг.

Икономиката, пазарите и клиентите не спират да се променят, водени от технологичния подем и иновации на нашето време. Това което е работило преди 15 години (а дори и с нашата скорост преди 2 години) днес вече не работи. Ние винаги трябва да сме в течение и хармония с новите тенденции и промени. Google търсачките променят своите алгоритми на работа, Instagram прави нови актуализации, Facebook променя своят интерфейс и дизайн, днес всеки говори за новата MetaVerse, утре всички ще говорят за Ai изкуствения интелект, а ние трябва бързо да научаваме новините и да се учим на новите неща.

Това е едно от най-големите, но най-вълнуващи предизвикателства на професиите в дигиталния маркетинг. А специалистите по дигитален маркетинг, които бързо да променят своята работа спрямо иновациите, са тези, които се отличават.

Дигиталният маркетинг ти се струва изключително интересен и вълнуващ нали? Е, значи е време да стартираш своята професия в сектора на дигиталния маркетинг. Ако не знаеш как, ние сме тук, за да ти помогнем.

Направи първата крачка, като научиш основите на дигиталния маркетинг заедно с нас и безплатния курс на Advance Academy - Digital Marketing Basics.