Advance Academy проведе безплатна лекция по графичен дизайн за ученици в Благоевград

Advance Academy проведе безплатна лекция по графичен дизайн за ученици в Благоевград
  • 475 преглеждания

Advance Academy, най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България, организира безплатна онлайн лекция по графичен дизайн за ученици от 8 до 12 клас от Пето средно училище „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Събитието се състоя на 5 март 2024 г., а лектор беше Мартина Филипова, любим преподавател по графичен дизайн в академията.

Мартина представи цялостната професия графичен дизайнер, като подчерта значението на практическите умения и добре подготвеното портфолио при търсенето на работа в индустрията. Тя сподели своя опит и знания със учениците, като ги запозна с различните аспекти на графичния дизайн, включително създаване на дигитално изкуство, брандиране, уеб дизайн и др.

По време на презентацията бяха обсъдени и предимствата на обучението по графичен дизайн в Advance Academy. Академията предлага цялостни курсове както за начинаещи, така и за напреднали, които подробно обхващат различни теми в областта на графичния дизайн. Курсът за начинаещи е напълно безплатен и в рамките на месец минава през основни знания и умения за всеки бъдещ графичен дизайнер - цветознание, типография, символика, дизайн на лого и визитки, работа с програмите Photoshop и Illustrator.

Един от основните акценти на лекцията беше създаването на силно портфолио като ключов фактор за успех в света на графичния дизайн. Мартина насърчи учениците да работят върху своите умения и да създават разнообразно портфолио, което демонстрира техните таланти и способности. Тя също така представи някои впечатляващи проекти, създадени от курсистите на Advance Academy, показвайки на учениците потенциала за кариера в тази вълнуваща област.

Организираната от Advance Academy безплатна лекция по графичен дизайн предостави ценна информация и вдъхновение за учениците от Пето средно училище „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Чрез споделяне на своя опит и знания, Мартина Филипова помогна на младите таланти да разберат света на графичния дизайн и да направят първите стъпки към успешна кариера в динамичната творческа индустрия.