Актуални идеи за проекти, за да натрупате опит в програмирането на Java

Java
  • 3821 преглеждания

Java е език за програмиране с отворен код, който се търси от години и ще продължава да бъде търсен в бъдеще. Има много свободни позиции за Java девелъпъри, но конкуренцията е голяма и за да се откроите от тълпата, трябва да направите повече.

Ако сте нов в Java програмирането, може да е трудно да натрупате необходимия опит, който да добавите към вашето резюме и да ви помогне да бъдете забелязани. Един от начините да натрупате портфолио е да започнете с идея за проект на Java и да го създадете от нулата.

Топ идеи за Java проекти

Един от най-добрите начини да научите език за програмиране като Java е просто да започнете да пишете код, след като знаете фундаментите. Има много добри практики, които няма да научите, докато не изградите цялостен проект. Дори само опитът да създадете нещо свое може да бъде изключително полезен за владеенето на езика.

За да ви помогнем в това, ви предоставяме няколко идеи за проекти на Java, за да подобрите своите умения.

Идея 1: Система за хотелски резервации

Много разработчици създават система за хотелски резервации като практически проект. Това е чудесен Java проект, с който да започнете, тъй като е относително труден, но не и чак толкова да не можете да го направите. За да разработите този проект ще трябва да създадете няколко модула, като резервации, плащания, почистване и подготовка на стаи и т.н. Такъв тип проект гарантира, че ще научите много.

Идея 2: Игра

Сигурно си спомняте една от най-популярните игри правени някога – Super Mario? Благодарение на Java и фреймуърка LibGDX, вие също може да разработите „клонинг“ на играта Super Mario. Това е проект с отворен код, който може да ви помогне да изучите малко по-добре програмирането на игри. Работата по проекта ще ви помогне да усъвършенствате уменията си по Game Loops, Sprites, Sprite Sheets, Texture Maps, Collision Detection и др.

Идея 3: Система за инвентаризация на продукти

Електронната търговия е бизнес за милиарди, а системите за инвентаризация на продуктите помагат да се поддържа този бизнес. Знанието как да управлявате инвентара с код ще ви научи как работи електронната търговия, както и да добавите ценен набор от умения към автобиографията си.

Идея 4: Система за резервации на авиокомпании

Един от най-добрите начини да започнете да експериментирате с практически опит в Java е като работите върху системи за резервации на авиокомпании.

Това уеб приложение има за цел да автоматизира системата за онлайн резервация на билети на авиокомпаниите. Тази идея за Java проекти за начинаещи позволява на клиентите да резервират своите самолетни билети и да проверят статуса на полета. Това е обширна система, която включва инвентаризация, операции с билети и онлайн транзакции.

Основните характеристики може включват:

Резервация и анулация на билети

Бърз отговор на клиентите

Поддържайте записи на пътниците

Извършвайте онлайн транзакции

Идея 5: Система за управление на курса

Това е отлична идея за Java проект за начинаещ. Това е онлайн система за управление, предназначена за образователни институции, която позволява на инструктора да публикува съдържание на уебсайта. Състои се от три модула - администраторски модул, студентски модул и инструкторски модул. Той цели споделяне на информация между преподавателя и учениците чрез Java.

Основните характеристики на този Java проект са-

Улесняване на взаимодействието между ученици и инструктори

Отговорете на запитванията на учениците

Получаване на обратна връзка от инструктори

Идея 6: Генератор на пароли

С увеличаването на кибератаките, хората все повече се стремят да пазят данните си със силни пароли. Генераторът на пароли е прост Java проект за начинаещи, който позволява на хората да създават сложна и защитена парола за своите файлове. Използването на Java за този проект гарантира, че създавате парола всеки път, когато потребител създава нов акаунт на уебсайт.

Основните характеристики на този Java проект включват:

Генериране на силна парола

Запазване на парола в криптирана форма


Ако искате да подобрите своите знания по Java, ние от Advance Academy, сме подготвили за Вас цяостна програма  Java Development - Ниво Junior.