Актуални идеи за проекти, за да натрупате опит в програмирането на Java

Java
14 апр 2021
1723 преглеждания

Java е език за програмиране с отворен код, който се търси от години и ще продължава да бъде търсен в бъдеще. Има много свободни позиции за Java девелъпъри, но конкуренцията е голяма и за да се откроите от тълпата, трябва да направите повече.

Ако сте нов в Java програмирането, може да е трудно да натрупате необходимия опит, който да добавите към вашето резюме и да ви помогне да бъдете забелязани. Един от начините да натрупате портфолио е да започнете с идея за проект на Java и да го създадете от нулата.

Топ идеи за Java проекти

Един от най-добрите начини да научите език за програмиране като Java е просто да започнете да пишете код, след като знаете фундаментите. Има много добри практики, които няма да научите, докато не изградите цялостен проект. Дори само опитът да създадете нещо свое може да бъде изключително полезен за владеенето на езика.

За да ви помогнем в това, ви предоставяме няколко идеи за проекти на Java, за да подобрите своите умения.

Идея 1: Система за хотелски резервации

Много разработчици създават система за хотелски резервации като практически проект. Това е чудесен Java проект, с който да започнете, тъй като е относително труден, но не и чак толкова да не можете да го направите. За да разработите този проект ще трябва да създадете няколко модула, като резервации, плащания, почистване и подготовка на стаи и т.н. Такъв тип проект гарантира, че ще научите много.

Идея 2: Игра

Сигурно си спомняте една от най-популярните игри правени някога – Super Mario? Благодарение на Java и фреймуърка LibGDX, вие също може да разработите „клонинг“ на играта Super Mario. Това е проект с отворен код, който може да ви помогне да изучите малко по-добре програмирането на игри. Работата по проекта ще ви помогне да усъвършенствате уменията си по Game Loops, Sprites, Sprite Sheets, Texture Maps, Collision Detection и др.

Идея 3: Система за инвентаризация на продукти

Електронната търговия е бизнес за милиарди, а системите за инвентаризация на продуктите помагат да се поддържа този бизнес. Знанието как да управлявате инвентара с код ще ви научи как работи електронната търговия, както и да добавите ценен набор от умения към автобиографията си.

Ако искате да се научите да разработвате подобни проекти или искате да започнете от самото начало, Advance Academy предлага цялостна програма по Java Fundamentals и Java RESTful API за начинаещи и напреднали, която създава разработчици от начинаещи до ниво Junior.