Безплатен курс по Дигитален Маркетинг. Kакво ще науча?

Безплатен курс по Дигитален Маркетинг
  • 841 преглеждания

Дигиталният Маркетинг е една от най-популярните професионални сфери днес. И да, наистина много хора избраха тази индустрия за своето професионално развитие, но това не бива да ви притеснява! В Digital Marketing света нуждата от опитни и креативни маркетинг специалисти продължава и ще продължава да расте. Затова ако и вас ви привличат професиите в този сектор, не спирайте до тук!

А ако вие сте предприемач, създали сте собствен бизнес (онлайн магазин, продавате handmade продукти, имате салон за красота или се занимавате с дропшипинг), то дигиталния маркетинг ще ви послужи повече, отколкото предполагате.

Advance Academy скоро стартира своя БЕЗПЛАТЕН курс Digital Marketing Basics. Днес ще ви разкажем повече за него и какво можете да научите по време на обучението. Но преди да навлезем в по-дълбокото, нека минем през бързо въведение в digital marketing-а. 

Какво е Дигитален Маркетинг?

Дигиталният Маркетинг е начинът, по който бизнесите достигат до определена аудитория, комуникират с тях и им рекламират своите продукти и услуги. Всичко това се случва посредством онлайн маркетинговите канали като уеб сайт, социални мрежи, имейл, Google търсачки и други.

За разлика от традиционния маркетинг (радио, телевизия, печатни материали, билбордове), в онлайн маркетинга достигането и ангажираността на аудиторията са много по-големи и ефективни. Ако имате собствен бизнес, то е от ключово значение да развивате своето онлайн присъствие и реклами.

Дори и да не развивате собствен бизнес, а да работите inhouse като маркетинг специалист за фирма или в маркетинг агенция, тази професия ще ви даде безкрайни възможности за растеж и развитие. 

Digital Marketing Basics - БЕЗПЛАТЕН КУРС

Дигитален Маркетинг обучението на Advance Academy започва с безплатен курс Digital Marketing Basics. Благодарение на него дори и напълно начинаещите имат възможност да бъдат въведени в онлайн маркетинга, същността му и основите на дигиталния маркетинг.

След преминаване на обучението Digital Marketing Basics на Advance Academy имате възможност да надградите знанията си в Google Advertising, Social Media Marketing, SEO, Copywriting & Content. Но нека ви разкажем малко по-подробно за обучението…

Въпреки че е безплатен курс за начинаещи, Digital Marketing Basics е най-пълното обучение по основи на дигиталния маркетинг в България. Курсът се води от 5-ма професионалисти с утвърден дългогодишен опит в дигиталния маркетинг и бизнеса. Разделен е на три основни модула - Marketing Basics, Social Media и Content Creation и е с продължителност 7 седмици като:

През първите две седмици ще преминете модула Marketing Basics. 

През Седмица 1 ще се запознаете с това какво представлява дигиталният маркетинг, с какво се различава от традиционния, кои са дигиталните маркетинг канали, какво представлява бизнес модел и как се изгражда.

През Седмица 2 ще научите едни от най-важните термини и процеси в една маркетинг кампания. Ще разберете какво е продажбена маркетинг фуния и как да опознаете по-добре аудиторията си.

Следва Модул Social Media Basics.

През Седмица 3 от обучението Digital Marketing Basics ще се запознаете с маркетинга в социалните мрежи и най-силния инструмент - Facebook. Ще научите повече за групите и бизнес страниците и управлението им.

През Седмица 4 ще си говорим повече за съдържанието, което можем да създаваме за Facebook, ще се запознаете с това какво е Content Calendar или още календар на съдържанието и как се планира. А след това ще разберете как да анализирате вече публикуваното съдържание от вашата Social Media маркетинг кампания. Също така ще се научите да работите с инструмента Meta Business Suite за управление на бизнес страници.

През Седмица 5 ще се запознаете и с маркетинг и бизнес значението на социалната мрежа Instagram, как работи нейния алгоритъм и какво съдържание трябва да публикуваме в Instagram.

Курсът завършва с Модула Content Creation.

През Седмица 6 ще научите защо съдържанието е изключително важно в дигиталния маркетинг. Ще разберете какво съдържание е най-добре да се качва във Facebook и какво в Instagram. Също така ще се запознаете и с основите на графичния дизайн - психологията на цветовете в маркетинга, композицията и други принципи, които всеки маркетинг специалист трябва да познава. В практическата част ще се научите да създавате свое съдържание с Canva.

През Седмица 7 ще ви въведем в Копирайтинга, ще се научим как да пишем грабващо вниманието на потребителя копи и как да поднасяме различни послания чрез думи. Ще се запознаете с един от най-популярните методи за генериране на идеи - брейнсторминг и също ще разберете какво е call-to-action.

След като преминете през това обучение вие ще можете сами да създавате съдържание за вашия бизнес, да определяте своите аудитории и buyer персони, да пишете интересни копита с послания към потребителите и още…

А ако сте решили, че искате да се насочите към кариера Маркетинг Специалист, то с курса Digital Marketing Basics ще поставите стабилна основа по дигитален маркетинг, върху която вече смело ще можете да градите с нови знания и умения. По време на курса по дигитален маркетинг вие ще можете по-лесно и категорично да определите кой вид дигитален маркетинг е точно за вас и да определите посоката, в която искате да специализирате.

Ако сте решени, че искате да стартирате своето обучение по дигитален маркетинг, не чакайте! Запишете се сега на обучението Digital Marketing Basics на Advance Academy. Очакваме Ви!