Code Challenge v2.0 I Summer IT Academy

Code Challenge v2.0 I Summer IT Academy
  • 2056 преглеждания

Състезанието Code Challenge v2.0 се проведе за втори път. Събитието, чрез което ние в Адванс Академи отпразнуваме успешното завършване на децата и се забавляваме заедно с тях. Малките дивелъпъри отново представиха своите проекти (игри, приложения за телефон, уеб сайтове и онлайн магазини) пред родители и приятели, а най-добрите получиха награди. 

Второто издание беше много по-емоционално от първото с над 80 участника, които презентираха своите завършени през годината проекти пред родители и приятели. 

Четиримата ментори, водени от Калина Иванова бяха горди с постигнатите резултати. Децата бяха смесена група от програмите Computer Science за деца 1-7 клас и Web Development за ученици 5-12 клас.

Събитието Code Challenge е едновременно забавление за всички деца, момента, в който те са под прожекторите и представят техните постижения и в същото време е със състезателен характер. Това състезание е първото по рода си в България и се превърна в емблематично и традиционно за Адванс Академи. В този ден децата показват всичко научено през преминалия курс по програмиране като разработват самостоятелно реални проекти. Можете да разгледате част от тях в нашата колекция - Code Challenge. По време на това събитие децата показват на своите връстници, приятели, преподаватели и родители не само новите си умения и знания в ИТ сектора, но и своите усъвършенствани лични качества и soft skills (меки умения). Благодарение на иновативната учебна СТЕМ програма децата подобряват и своето аналитично мислене, логическо мислене, умението да откриват възникналите проблеми, да задават правилните въпроси, да откриват решенията на проблемите, да мислят иновативно и креативно. А по време на Code Challenge събитието прилагат всичко научено до този момент и упражняват своите презентационни и ораторски умения. 
Нашите програмисти презентират своите проекти и разработки пред родители, роднини, приятели, демонстрират какво са научили по време на курса и разказват за своите интереси и бъдещи планове в света на ИТ. 

При децата преминали през програмата Computer Science за деца 1-7 клас учебните часове минават с много веселие и интересни упражнения. Децата, които работят с платформата Wix презентират уеб сайтовете, които са създали по време на курса, а групата, която работи със Scratch показва игрите, които са разработили. По-смелите гости на Code Challenge имат възможност да пробват игрите и да се състезават помежду си.

А при по-големите курсисти, преминали през програмата Web Development за ученици 5-12 клас, те разработват заедно със своите преподаватели уеб сайт по предварително избрана тема. Целта е в деня на събитието да създадат цялостен сайт и успешно да го презентират пред родители и приятели като покажат неговата структура и функционалности. Това е една от най-трудните задачи, но дава една страхотна основа за бъдещата реализация.

Курсовете на Адванс Академи са с цел да поставим стабилни основи на нашите деца, да ги подготвим за света на бъдещето, за предстоящата им професионална реализация, но и нещо повече. Ние целим да създадем една приятна среда, в която те да се развиват докато се забавляват и откриват нови приятелства. 
Освен това учебните програми по програмиране за деца на Адванс Академи са иновативно създадени по STEM модела за обучение. Той е един от най-популярните и масови методи за обучение в чужбина. Идеята на СТЕМ се състои в това да интегрира 4 различни дисциплини в едно (Science, Technology, Engineering, Math) наука, технология, инженерство и математика. Като така децата учат по-лесно, по-бързо и по-ефективно, защото виждат взаимовръзката между различните дисциплини и приложението им в реалния свят. Ако искате да научите повече за STEM обучението, може да прочетете статията: Каква е ползата от STEM обучение за децата?

За предстоящи курсове може да следите на Advance Academy