Финално състезание за учениците от целогодишната програма „Уеб програмиране“

Ученическа академия
  • 4717 преглеждания

През изминалия уикенд в Адванс Академи се проведе традиционното състезание Code Challenge. Вече четвърто поредно издание, това е събитието, чрез което ние в ИТ академията отбелязваме заедно с децата тяхното завършване. Те успешно приключиха своето обучение в целогодишната Програма Web Development за ученици 5-12 клас. Събитието е едновременно развлекателно, но и със състезателен характер, като винаги завършва с много награди. Code Challenge се превърна в традиция и емблематично събитие на Advance Academy. Наблюдавайки колко удовлетворение, забавление и усмивки носи то на децата, ние се вдъхновихме това да бъде нашия празник за успешното завършване на учебната година.

В началото на състезанието всеки курсист получи индивидуална задача, която да разработва. Заданията бяха на различна тематика – кино, ресторанти, спорт, игри, екскурзии и други. Всички участници, в рамките на няколко часа, разработиха своите уникални Уеб сайтове и приложиха на практика, придобитите от курса знания. 

В помощ на курсистите в състезанието бяха и нашите преподаватели, които им даваха насоки и съвети и им помагаха да се справят с възникналите проблеми по време на уеб разработките. Състезанието се проведе при спазването на всички изисквания за епидемиологични мерки от екипа, преподавателите и курсистите. 

Това уникално събитие е не просто състезателно или развлекателно. В него децата показват своите нови умения и знания пред своите преподаватели, приятели и родители. Също така прилагат своите презентационни умения, упражняват възможността да се справят сами с проблеми, да търсят решение, да задават правилните въпроси, да мислят логично, да рационализират ситуации, да прилагат креативност в аналогичното. Тези така наречени “меки умения” (soft skills) са един от позитивите на програмирането за деца. Курсовете за деца на Адванс Академи имат за цел не само да научат малките да пишат и четат на компютърен език, но и да развият и редица други лични умения и качества. Тези умения и качества, които ще са им необходими в ежедневието, бъдещата професия, взаимоотношенията с хора. 

Програмите по програмиране за деца на Адванс Академи са иновативно създадени по СТЕМ модела за обучение, популярен масово в чужбина. Той се основава на интеграцията от 4 дисциплини в едно - Наука, Технологии, Инженерство и Математика. От английски STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Вместо да се изучават четирите дисципли поотделно, те се интегрират в едно общо като се показва взаимовръзката помежду им, както и реалното им приложение в бита. Различното при СТЕМ обучението в сравнение с традиционното образование е различната учебна среда. Технологичния напредък на човечеството променя и улеснява не само начина, по който вършим нашите основни битови дейности и работа, но и начина, по който учим и запаметяваме информация. Прилагайки всички нови знания, децата запаметяват трайно и дългосрочно новата информация. 
Също така се научават как да прилагат логическо и аналитично мислене, да рационализират, да откриват проблеми, да откриват решения на проблемите и да мислят иновативно.

Освен програмата Web Development за ученици 5-12 клас можете да разгледате и програмите за по-малките програмисти - Computer Science за деца 1-7 клас, която също завършва с традиционното за Advance Academy събитие - Code Challenge. 
Адванс Академи предлага също и индивидуални уроци по програмиране за деца, в които един преподавател отделя цялото време и внимание на вашето дете. Те са предназначени за деца и ученици от 1-ви до 12-ти клас. Индивидуалните програми по програмиране за деца на Адванс Академи са: