Front End Fundamentals – Азбуката на Web програмирането или защо това е естествената първа стъпка за начинаещи?

Front End Fundamentals – Азбуката на Web програмирането или защо това е естествената първа стъпка за начинаещи?
20 ное 2018
2277 преглеждания

Паскал Новаков е завършил, а по-късно и преподавал в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е WEB Developer в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Паскал е WEB Developer с богат опит с топ CMS системи като WordPress, DemandWare, Laravel. Автор е на множество плъгини с глобално приложение. От 2017 година е постоянен лектор в Адванс Академи.

  • Здравей Паскал, разкажи ни за Front End Development и защо това е азбуката на Web програмирането?

Front-end web development е тази част от програмното изкуство, която ви позволява да превърнете компютърните данни в графични и интерактивни изображения чрез използване на трите основни езика HTML, CSS и JavaScript, изграждащи всяка уеб страница до съвършенство. Front-end е несравнимо удоволствие от възможността да осъществявате незабравимо преживяване на милионни сърфиращи потребители по света посредством интерактивни подходи и методи за комуникация между човек и компютър.

  • Хората често си задават въпроса - Защо да избера този курс? Защо да се запиша на него?

Защото той е подходящ за начало. Това е А и Б в уеб програмирането. Курсистите се записват, защото са готови да започнат своята професионална кариера в областта на уеб технологиите. Някой от тях може би вече пишат код, но им липсва фундамента и искат да преминат на следващо ниво. Аз, като лектор съм тук за да споделя личният си опит и да подам ръка към един от най-бързо развиващите се сектори в България и света.

  • Какви са изискванията, за да започнеш да го учиш - примерно от утре?

Не се нуждаете от никакви предварителни знания в областта на IT, за да започнете курса Front-End Fundamentals. Не се нуждаете от специализиран или скъпо-струващ софтуер, за да бъдете курсисти на топ ниво. Ентусиазъм и мотивация са единствените изисквания към всеки кандидат.

  • Кога стартира следващото издание на Front end Fundamentals?

Следващият курс по Front End Fundamentals стартира през Април 2019г. С моя помощ ще се научим как да създавате ефектни, пленителни и функционални Уеб страници. Надявам се да се видим на следващото издание на курса, за да овладеем „Азбуката на Уеб програмирането“.