Front End Fundamentals – Азбуката на Web програмирането или защо това е естествената първа стъпка за начинаещи?

Front End Fundamentals – Азбуката на Web програмирането или защо това е естествената първа стъпка за начинаещи?
  • 3902 преглеждания

HTML и CSS са основите на front end разработката, а познаването им ще ви даде солидна основа за всичко, което искате да научите.

Причината е, че HTML и CSS са градивните елементи на мрежата. Всички уеб страници са съставени от HTML тагове – и всички добри разработчици знаят как да ги използват. Тези тагове не само казват на браузърите какво да правят със съдържанието, което показват, но също така формират структурата на вашия сайт.

Това означава, че ако искате да промените нещо на вашия сайт, като например да преместите изображение или да промените цвета на шрифта, ще трябва да знаете как да използвате HTML тагове. И ако искате да добавите нова функционалност към вашия сайт като проследяване на посетители или добавяне на бутони за социални медии, това също ще изисква известни познания по HTML.

Накратко: изучаването на HTML и CSS ще ви помогне да разберете как работи всичко в мрежата, както и ще ви даде възможност сами да правите промени, ако нещо се повреди или има нужда от актуализиране.

Паскал Новаков е завършил, а по-късно и преподавал в Технически университет Варна. Работил е за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е WEB Developer в американската e-commerce компания Astound Commerce Group. Паскал е WEB Developer с богат опит с топ CMS системи като WordPress, DemandWare, Laravel. Автор е на множество плъгини с глобално приложение. От 2017 година е постоянен лектор в Адванс Академи.

Здравей Паскал, разкажи ни за Front End Development и защо това е азбуката на Web програмирането?

Front-end web development е тази част от програмното изкуство, която ви позволява да превърнете компютърните данни в графични и интерактивни изображения чрез използване на трите основни езика HTML, CSS и JavaScript, изграждащи всяка уеб страница до съвършенство. Front-end е несравнимо удоволствие от възможността да осъществявате незабравимо преживяване на милионни сърфиращи потребители по света посредством интерактивни подходи и методи за комуникация между човек и компютър.

Хората често си задават въпроса - Защо да избера този курс? Защо да се запиша на него?

Защото той е подходящ за начало. Това е А и Б в уеб програмирането. Курсистите се записват, защото са готови да започнат своята професионална кариера в областта на уеб технологиите. Някой от тях може би вече пишат код, но им липсва фундамента и искат да преминат на следващо ниво. Аз, като лектор съм тук за да споделя личният си опит и да подам ръка към един от най-бързо развиващите се сектори в България и света.

Какви са изискванията, за да започнеш да го учиш - примерно от утре?

Не се нуждаете от никакви предварителни знания в областта на IT, за да започнете курса Front-End Fundamentals. Не се нуждаете от специализиран или скъпо-струващ софтуер, за да бъдете курсисти на топ ниво. Ентусиазъм и мотивация са единствените изисквания към всеки кандидат.

Кога стартира следващото издание на Front end Fundamentals?

Следващият курс по Front End Fundamentals стартира през Април 2019г. С моя помощ ще се научим как да създавате ефектни, пленителни и функционални Уеб страници. Надявам се да се видим на следващото издание на курса, за да овладеем „Азбуката на Уеб програмирането“.

Ако сте решили, че искате да започнете своя професионален път в сектора на програмирането. Ние, от Advance Academy, сме подготвили за Вас курс - Front-end Fundamentals. Курсът, е част от цялостната програма JavaScript Development Ниво Junior.

Очакваме Ви!