Инженерен уикенд в Адванс Академи

Инженерен уикенд в Адванс Академи
  • 4446 преглеждания

Тази събота курсистите от Лятна Ученическа ИТ Академия участваха в Инженерен уикенд заедно с KiwiCo (KiwiCo. Innovation Factory e американската детска инженерна академия).

През този ден курсистите сглобиха собствена машина, изстрелваща дунапренени дискове с помощта на електрически ротор и въртяща дискова четка, от съставни части. Заедно ние отпразнувахме естествената креативност и любопитство на децата. Лесна, забавна и приятна, инженерната академия стимулира креативните умения, логическото мислене и уменията на децата да се справят с възникнали проблеми. А какъв по-добър начин да накараме децата да учат с интерес, ако не се забавляват по време на процеса. За финал всички те се състезаваха по между си, усъвършенствайки своята точност. 

Ние от Адванс Академи смятаме, че STEM програмите за обучение подпомагат много развитието на нашите деца. Всяко от нашите обучения по програмиране за деца е създадено по този метод и програма. СТЕМ се базира на интеграцията на четирите водещи дисциплини на нашето време - наука, технологии, инженерство и математика. Също така е съчетан с учене чрез практика, което помага на децата да осмислят по-добре взетия материал и да го прилагат в реалния живот. Повече за СТЕМ обучението може да прочетете тук.

Уикенда премина забавно и в същото време бе едно образователно и обогатяващо преживяване. Предстоят ни още много такива и вече нямаме търпение! :) 

Ако сте ученик с интерес към видео игрите, роботиката или технологиите, нашите програми по програмиране за деца със сигурност ще подбудят вашето въображение, креативност и интерес. 

По време на учебната година можете да се включите в програмите от курсове на Адванс Академи, като те са три, спрямо възрастта и опита с програмирането:

  1. Computer Science е началната програма предназначена за деца от 1-ви до 7-ми клас. По време на нея в четири курса децата се учат как да правят анимации, игри, да програмират роботи чрез платка, да разработват приложения и ще се запознаят с езика за програмиране “за малки и големи” - Python. Началото си в програмирането те поставят с една интерпретация на реалния програмен код - блоково програмиране. Те ще програмират с забавния и любим на всички деца - Scratch. Така чрез цветни блокчета, представляващи програмен код, те ще поставят началото на едно невероятно, интересно и забавно приключение.
  2. Web Development е програмата, която е предназначена за деца от 5-ти до 12-ти клас. Тя въвежда учениците в най-популярните езици за програмиране, като в края на образователната програма те вече ще имат уменията и знанията да разработват динамични уеб сайтове, приложения, създават и оптимизират бази от данни и още. По време на четирите курса от програмата те ще научат HTML и CSS, JavaScript, PHP.
  3. Освен груповите обучения по програмиране Advance Academy предлага и индивидуални уроци по програмиране. Гарантирано пълно внимание и страхотно отношение от страна на преподавателя към детето, този тип уроци са доказано едни от най-ефективните. Адванс Академи предлага индивидуални уроци по:
  • Програмиране със Scratch;
  • Програмиране с mBlock;
  • Програмиране с Python;
  • Уеб програмиране;
  • Програмиране с JavaScript.

Advance Academy е най-голямата ИТ Академия в Източна България. Започнали като Startup преди по-малко от 5 години, Академията не спира да достига нови върхове, да си поставя нови цели и да ги постига, да обучава все повече и повече курсисти от 6-годишна до 66-годишна възраст. Нашата цел е да направим всеобщото кариерно бъдеще по-успешно. Започни сега своето обучение при нас!