Как преминават Индивидуалните уроци по програмиране за деца?

Как преминават Индивидуалните уроци по програмиране за деца?
  • 966 преглеждания

В нашето време, основно задвижвано от технологиите, компютърната грамотност и програмирането се превърнаха в ключови умения както за нас големите, така и за нашите деца. Ето защо запознаването на малчуганите с програмирането може да бъде доста полезно.

Програмирането не само ще подготви децата за бъдещето, в което технологиите играят важна роля. Програмирането за деца е начин те да упражнят и да надградят своите лични качества и умения, като решаване на проблеми, логическо мислене, рационалност и още много други.

Въпреки всичко знаем, че децата не винаги успяват да се фокусират в учебните часове. Това се случва най-вече, когато децата са много, а преподавателя един. Поради тази причина Advance Academy създаде иновативен начин на обучение - Индивидуални уроци по програмиране за деца.

Индивидуалните уроци по програмиране за деца се провеждат с 1 преподавател и 1 ученик. От нашата практика установихме, че това е един от най-добрите начини за обучение, защото децата много по-лесно се фокусират и навлизат в материала. Успоредно с това вие като родители няма да изпитвате притеснения дали детето изостава с учебния материал, защото темпото на индивидуалните уроци се движи спрямо темпото на разбиране на детето.

Как преминават Индивидуалните уроци на Advance Academy?

Всички курсове по програмиране за деца на Advance Academy са изградени по иновативния метод за обучение - STEM. В тях са застъпени елементи от 4 направления - науки, технологии, инженерство и математика. Този начин на обучение прави уроците много по-забавни и ангажиращи любопитството и вниманието на децата. Ако искате да разберете повече за STEM, можете да прочетете статията: STEM обучение - иновативен начин децата да учат и да развиват лични качества.

По време на индивидуалните уроци всяко дете ще провежда своите занятия с един преподавател. Преподавателите на Advance Academy са отдадени и грижовни, обясняват, повтарят, насочват и помагат на ученика с неговите задачи и домашни. 

Индивидуалните уроци по програмиране за деца на Advance Academy се провеждат както присъствено, така и онлайн. Те са разделени на 5 основни курса, спрямо възрастта на детето и нивото, на което е в програмирането. Всеки от курсовете се състои от 24 занятия, като всяко от тях е по 50 минути. 

Индивидуални уроци по програмиране на Scratch за деца.

Първата крачка в обучението по програмиране за деца винаги е Scratch. Тази програма е предназначена за деца от 1-4 клас. Скрач е програмен език създаден специално за деца. Както в нашите групови обучения, така и в индивидуалните, децата започват своето ИТ пътешествие с блоковото програмиране. По време на този курс детето ще създава собствени анимации, игри с много нива и за един или повече играчи, а след това ще може да ги играе със своите приятели.

Индивидуални уроци по програмиране на игри с mBlock.

Следващото ниво на обучение е курсът по програмиране на игри с mBlock. То е подходящо за деца от 2 до 5 клас. Както при Скрач, така и в това обучение детето ще създава игри с различна трудност и брой играчи. Разликата тук е, че платформата за блоково програмиране mBlock е изцяло на английски език, докато Scratch е език преведен на български.
В Индивидуални уроци по програмиране на игри с mBlock детето не само ще надгради своите програмни и меки умения, но и ще упражни своите познания на английски език.

Индивидуални уроци по програмиране с Python за ученици.

Python е език за програмиране с общо предназначение, което значи, че с него могат да се създават различни неща като уеб сайтове и игри. Python е един от най-лесните езици за научаване, поради което е много подходящ за младите програмисти. Индивидуалните уроци по програмиране с Python са предназначени за деца от 4 до 7 клас. По време на уроците детето ще научи как да работи със списъци от данни, цикли, функции, а в края ще умее да създава собствени игри и приложения.

Индивидуални уроци по уеб програмиране за ученици.

В четвъртото ниво от програмното приключение на детето е уеб програмирането с HTML и CSS. То е предназначено за по-големите - от 5 до 12 клас. По време на това обучение децата постепенно навлизат в ИТ уменията “на възрастните”. Те ще се научат на основните елементи на маркиращия език HTML, както и на стилизиращия - CSS. В края на индивидуалните уроци по уеб програмиране учениците ще могат да създават уеб сайт с помощта на HTML, CSS и Bootstrap.

Индивидуални уроци по JavaScript програмиране за ученици.

Последната стъпка е обучението по JavaScript програмиране. Той е естественото продължение на обучението по уеб програмиране с HTML и CSS. В този курс децата не само че ще научат един от най-популярните езици за програмиране, но и ще развият много качества като креативност и иновативно мислене. С помощта на този универсален език за програмиране ще създаваме уеб базирани игри и ще изграждаме интерактивен проект за уеб сайт.

Ако вашето дете има интерес към дигиталния свят и се чудите на къде да го насочите, то най-добрият избор е програмирането за деца. Нашите индивидуални уроци се провеждат присъствено и онлайн. Присъствената форма на обучение се провежда в нашите иновативни учебни зали във Варна. А ако сте в друг град, не се притеснявайте, защото онлайн формата ни на обучение е също толкова ефективна както и присъствената. Повече за обученията можете да научите тук: Индивидуални уроци по програмиране за деца.