Курсистите от Front End Fundamentals

Курсистите от Front End Fundamentals
03 юли 2019
3122 преглеждания

След успешно приключилото издание на курса Front End Fundamentals завършиха 35 човека, готови да продължат своето приключение по пътя на програмирането. Нашите курсисти успешно положиха изпити и получиха своите удостоверения и сертификати.

В това тримесечно обучение курсистите се запознаха с най-популярните технологии за разработка на уеб сайтове и приложения - HTML, CSS и JavaScript, разбраха за какво се грижи един front end програмист, защо и как трябва да постигнем функционалност на сайта и добро стилово оформление. Всички нови знания от лекциите бяха приложени и в практическите занятия с цел затвърждаване на новите умения.

За лектора:
Този курс бе воден от Паскал Новаков. Той е ИТ специалист с почти 10 годишен опит. Завършил е бакалавърска и магистърска степен в Технически университет - Варна с Корабостроене и Корабни машини и механизми. Въпреки че специалността, която е избрал тогава е малко далечна от неговата кариера днес, точно този избор е поставил началото на неговото успешно професионално приключение. По време на една от изучаваните дисциплини - “Корабни парни турбини” той открива своята страст. По време на тази дисциплина и сложните алгоритми, той написал няколко инженерни програми на C# и Visual Basic, което било първата му среща с програмирането.
Към настоящия момент Паскал е доцент доктор към Технически университет - Варна от 7 години, Лектор в Адванс Академи от началото на академията и Web Developer от 6 години в Astound Commerce. Астаунд Комерс е ИТ компания, която се явява лидер на световния пазар с клиенти като Adidas, L’Oréal, Under Armour, Philipp Plein, Lacoste and Versace.
Освен личните му кариерни амбиции, Паскал се стреми да споделя всичко научено и натрупано по време на професионалния му опит, което го прави и толкова добър и отдаден преподавател и ментор.

Благодарим на лектора Паскал Новаков, че разкри тънкостите на HTML, CSS и JavaScript на своите курсисти.

За обучението:
Front End Fundamentals е първият курс, който въвежда в програмата JavaScript Development. Тя има за цел да превърне всеки начинаещ в младши front-end девелопър. В следващите обучения от тази пътека курсистите ще се запознаят по-обстойно със спецификите на JavaScript, фундаменталните концепции в езика, какво са прототипите, класовете и различни методи в JavaScript, какво са “бисквитките” в браузъра и как да ги използваме. Това е част от курса за напреднали на JavaScript. Следват два едномесечни курса за най-популярната библиотека на JavaScript - React.js и най-популярната работна среда на JavaScript - Node.js.

Последната част от курса има за цел да ви вкара в симулация на работна среда. Тя се състои от 2 семинара и Bootcamp.

Като първо по време на семинарите ще се запознаете с GitHub - уеб услуга за разполагане на софтуерни разработки върху отдалечен интернет сървър и как да управлявате проектите, продуктовата стратегия и процесите по разработката - Agile Project Management със SCRUM.

За завършек JavaScript Bootcamp ще ви даде практически опит в реална работна среда, преминавайки през всички фази и етапи при създаването на софтуерен продукт.

Обучителната програма на Адванс Академи е изградена от тези различни курсове, семинари и практики, за да може да подготви всеки новонавлизащ в програмирането за неговата бъдеща професия. След като завършите пълната програма по JavaScript вие ще сте готови да започнете като младши Front-end програмист.

Пожелаваме успех в кодването на нашите Web Developers!