Курсистите от Front End Fundamentals

Курсистите от Front End Fundamentals
  • 4359 преглеждания

След успешно приключилото издание на курса Front End Fundamentals завършиха 35 човека, готови да продължат своето приключение по пътя на програмирането. Нашите курсисти успешно положиха изпити и получиха своите удостоверения и сертификати.

В това тримесечно обучение курсистите се запознаха с най-популярните технологии за разработка на уеб сайтове и приложения - HTML, CSS и JavaScript, разбраха за какво се грижи един front end програмист, защо и как трябва да постигнем функционалност на сайта и добро стилово оформление. Всички нови знания от лекциите бяха приложени и в практическите занятия с цел затвърждаване на новите умения.

За лектора:
Този курс бе воден от Паскал Новаков. Той е ИТ специалист с почти 10 годишен опит. Завършил е бакалавърска и магистърска степен в Технически университет - Варна с Корабостроене и Корабни машини и механизми. Въпреки че специалността, която е избрал тогава е малко далечна от неговата кариера днес, точно този избор е поставил началото на неговото успешно професионално приключение. По време на една от изучаваните дисциплини - “Корабни парни турбини” той открива своята страст. По време на тази дисциплина и сложните алгоритми, той написал няколко инженерни програми на C# и Visual Basic, което било първата му среща с програмирането.
Към настоящия момент Паскал е доцент доктор към Технически университет - Варна от 7 години, Лектор в Адванс Академи от началото на академията и Web Developer от 6 години в Astound Commerce. Астаунд Комерс е ИТ компания, която се явява лидер на световния пазар с клиенти като Adidas, L’Oréal, Under Armour, Philipp Plein, Lacoste and Versace.
Освен личните му кариерни амбиции, Паскал се стреми да споделя всичко научено и натрупано по време на професионалния му опит, което го прави и толкова добър и отдаден преподавател и ментор.

Благодарим на лектора Паскал Новаков, че разкри тънкостите на HTML, CSS и JavaScript на своите курсисти.

За обучението:
Front End Fundamentals е първият курс, който въвежда в програмата JavaScript Development. Тя има за цел да превърне всеки начинаещ в младши front-end девелопър. В следващите обучения от тази пътека курсистите ще се запознаят по-обстойно със спецификите на JavaScript, фундаменталните концепции в езика, какво са прототипите, класовете и различни методи в JavaScript, какво са “бисквитките” в браузъра и как да ги използваме. Това е част от курса за напреднали на JavaScript. Следват два едномесечни курса за най-популярната библиотека на JavaScript - React.js и най-популярната работна среда на JavaScript - Node.js.

Последната част от курса има за цел да ви вкара в симулация на работна среда. Тя се състои от 2 семинара и Bootcamp.

Като първо по време на семинарите ще се запознаете с GitHub - уеб услуга за разполагане на софтуерни разработки върху отдалечен интернет сървър и как да управлявате проектите, продуктовата стратегия и процесите по разработката - Agile Project Management със SCRUM.

За завършек JavaScript Bootcamp ще ви даде практически опит в реална работна среда, преминавайки през всички фази и етапи при създаването на софтуерен продукт.

Обучителната програма на Адванс Академи е изградена от тези различни курсове, семинари и практики, за да може да подготви всеки новонавлизащ в програмирането за неговата бъдеща професия. След като завършите пълната програма по JavaScript вие ще сте готови да започнете като младши Front-end програмист.

Пожелаваме успех в кодването на нашите Web Developers!