Печеливши "Наръчник по програмиране"

Печеливши "Наръчник по програмиране"
  • 4111 преглеждания

Благодарим на учениците, които успяха да се справят с решението от „Наръчник по програмиране“ и откриха забавната част на програмирането. Пожелаваме им да станат мастър нинджи в програмирането!

Геймърски сет получава:
Андрей Шехредски

Уникална чаша с нинджата на Адванс Академи получават:
Александра Хаджипеткова
Ангел 
Благомира Бъчварова  
Светослав Светославов  

Честито на победителите!

В Advance Academy, всяко дете, което е част от детските курсове, може да спечели специални награди. Наградите включват раница, тонколони, мишка, слушалки, игри и още много други.

Разработването на практически проекти и решаването на тестове при финализиране на модули ще увеличават шансовете за получаване на по-голяма награда. Участието в час -  отговарянето и решаването на поставените въпроси и задачи, също носят бонус точки.

Допълнителни точки може да се получат и при подготвяне на финален проект. Ако искате да разгледате по-подробно всички наши детски курсове, може да го направите тук.

Вече предлагаме и безплатни курсове по програмиране за деца - програмиране на Scratch за деца и Уеб програмиране за ученици
Безплатните курсове имат за цел да Ви запознаят с платформите, които използваме по време на целия курс. Защо използваме именно тях, с какво са полезни и разбира се да Ви покажат как да ги използвате по лесен и забавен начин.

Освен безплатните курсове по програмиране, предлагаме цялостни програми за деца от 1-7 и от 5-12 клас. Програмите са Computer Science за деца 1-7 клас и Web Development за ученици 5-12 клас.

Тези програми за разработени като цялостни обучения, за да може детето плавно да се запознае с програмирането и постепенно да учи нови неча. В Computer Science програмата, децата започват своето обучение със Скрач.

Какво е Scratch?
Скрач е безплатен визуален език за програмиране, при който децата трябва да подреждат блокчета код в правилен и последователен ред и така успяват да създават анимации и игри по забавен и лесен начин.

Защо да запишем детето си на целогодишния курс по програмиране на Scratch?

1.Скрач е лесен за изучаване
Да програмираш със Скрач е лесно, тъй като единствените умения, които трябва да притежават децата е да могат да работят с мишка и да поставят блокчетата в правилния ред, за да може компютъра да изпълни кода, който е зададен. Формата на всяко блокче подсказва къде и кога може да се използва. Знаете кубчетата Lego нали? Ако това е една от любимите игри на вашите деца, то наистина Скрач ще му стане любим. Базиран е на подобен принцип, но в допълнение на забавната подредба на блокчетата, малчуганите веднага виждат какво са изобретили и резултата от техните действия. 

2.Програмирането на Скрач е забавно
Скрач прави програмирането не само лесно за изучаване, но и много забавно. В момента, в който децата поставят блокчетата код по правилните места, те могат да видят резултата и да проследят стъпките по създаването на техния проект.

3.Развива креативност и логическо мислене
Програмирането развива креативността у децата, тъй като с платформата Скрач те създават анимации и игри, изцяло по тяхно въображение. Учейки се къде точно да поставят блокчетата код, за да се изпълни правилно зададения от тях код, развива и тяхното логическо мислене.

Какво включва учебната програма?
По време на курса по програмиране на Скрач, децата ще се запознаят с това как работи платформата Scratch и какво може да се прави с нея. Ще създадат първата си анимация, ще рисуват декори, ще добавят различни спрайтове и ще създават игри.

Една от любимите платформи е точно софтуера за блоково програмиране - Scratch. Защо децата обичат толкова много Скрач можете да прочетете в нашата статия ТУК.

Ако имате още въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Екипът на Advance Academy, ще се радваме да отговорим на тях!
Очакваме Ви!