Печеливши "Уникална WiFi раница"

Печеливши "Уникална WiFi раница"
  • 4116 преглеждания

Благодарим на всички, които се включиха в нашата игра за спечелването на една от трите Уникални WiFi раници!
Тримата спечелили са Александра Симеонова, Ивайло Димитров и Кристиян Грудев. Честито на печелившите, очаквайте да се свържем с Вас!

На 20 и 21 април 2019 г. пред Морското Казино в град Варна се проведе детско образователно изложение “Оранжево морето”. Това бе пролетното издание на събитието, като първото бе проведено есента на 2018 г. Участваха над 40 учебни центрове за деца и студенти като Адванс Академи беше един от тях. Изложението е страхотен празник за децата във Варна като на него отбелязваме любовта ни към знанието, веселието, рисуването, творчеството и спорта. Всички забавления на събитието са предвидени за деца на всякаква възраст и техните родители. Безброй забавни работилници, томболи и игри за децата бяха организирани, а за родителите бяха изнесени различни лекции и дискусии на теми свързани с образованието и здравето.

С най-голямата шатра на изложението “Оранжево морето” ние се присъединихме на това невероятно събитие за бъдещето на нашите деца. Освен с забележително присъствие ИТ академията впечатли всички деца с изключителната си работилница и презентации. През шатрата на Advance Academy минаха повече от 500 деца, които гледаха с интерес и захлас дейностите там и нямаха търпение да пробват и научат повече.

Представихме им какво е 3Д принтер, как се работи с него, как се управлява и какво можем да изработваме с негова помощ. Създадохме множество интересни фигурки бухалчета и други животинки на този 3D принтер, които бяха подаръчета за посетилите ни деца и ученици.

Децата се запознаха с любимия Scratch. Програмният език, чрез който децата лесно разбират как се програмират всякакви анимации и игри. Изучаването на Scratch е първото въвеждащо ниво в нашата програма по програмиране за деца от 1 до 4 клас - Computer Science.

А за по-големите направихме презентация на популярните компютърни езици и най-вече наблегнахме на работата с HTML и CSS. Показахме основите на сайта, как се добавят елементи, а също и как се програмират игри. Учениците не просто се забавляваха, но бяха развълнувани колко “готини” неща са научили. :) Разработките с HTML и CSS са част от програма Web Development за ученици 5-12 клас. Te се изучават в първото ниво, въвеждащия курс като след него следват JavaScript разработки, уеб сайтове с JS както и разработки на игри, PHP разработки и управление на база от данни и накрая Game Development.

Всички наши обучения са специално създадени по нашата STEM програма за образование. Съчетанието от наука, технология, инженерство и математика не само че допринася за бързото развитие в учебен план на децата, но и подобрява тяхното логическо мислене, креативност, умение за решаване на проблем и още много. Разбери повече за СТЕМ обучението и Каква е ползата от STEM обучение за децата?

Ако вие искате да се докоснете до интересния и забавен свят на програмирането можете да се включите в някое от обученията на Advance Academy.
Можете да го направите и по време на лятната ваканция, като се включите в някоя от стартиращите групи на Летни курсове от лятната ученическа ИТ академия на Advance Academy. Със сигурност лятото ви ще се превърне в един още по-забавен и интересен период от годината. Освен че ще научите много нови неща, ще стартирате нови приятелства и ще бъдете истински инженери иноватори.