Полезно за дизайнерите и не само

Уеб сайт
  • 4248 преглеждания

Ще Ви представим няколко различни уеб сайта с безплатен достъп до изображения, някои от тях по-малко известни и популярни, но с изключително добри попадения. Сигурни сме, че ще намерите сред тях впечатляващи снимки, които да приложите във вашите проекти.


•    Pixabay предлага достъп до множество изображения, които са под лицензия на сайта. Това дава възможност потребителите да споделят и използват безплатно изображения и видеа не подлежащи на авторски права. Pixabay предлага приложение за iOS и Android, Уеб сайт на български, а за регистрираните потребители, възможност да споделят собствените си снимки с целия свят. 
www.pixabay.com/bg/

    Free Images, както подсказва името, това е мястото, в което са събрани огромен набор от изображения. Разделени са в различни категории, а има и търсачка за ключови думи за по-лесно намиране и тяхното използване. Ресурсите на Free Images могат да бъдат използвани за всякакви проекти като Уеб сайтове, блогове, социални медии, брошури, списания или просто да декорирате вашия дом  :)
www.freeimages.com/

•    Flickr е популярен сред аудиторията и има изградена репутация като ресурс, позволяващ достъп до милиарди снимки и мястото, където може да откриеш всичко, което ти трябва.  Важно е да знаете, че Уеб сайта предлага изображения с различна лицензия и е добре да прочетете ситния шрифт преди да действате.
www.flickr.com/

•    Pexels е също сред познатите източници на снимки и видеа с висока резолюция. Разполага с колекция от хиляди снимки, които могат да бъдат интегрирани във вашия онлайн магазин. Търсачката дава опция за търсене по ключови думи, а всяко изображение може да бъде свалено в различен размер или да зададете персонализирани размери.
www.pexels.com/

•    Kaboompics съдържа множество снимки, които са идеални за уеб дизайнери или художници. Уеб сайта е до толкова усъвършенстван, че може да търсите според желаната от Вас палитра. Отваряйки, която и да е от уникалните снимки, се генерира палитрата от цветове на изображението пред вас. Имате свободата да използвате снимката и палитрата за своите нужди. Още няколко плюса на Kaboompics са различните размери на изображението, което може да изтеглите и цялата галерия от фотосесията на избраната от вас снимка.
www.kaboompics.com/

•    Stock Vault е безплатно място за изтегляне на изображения на всеки предмет, за който се сетите. Снимките се предоставят от техните автори и фотографи, за да бъдат споделени с общността.
www.stockvault.net/

•    ISO Republic е голяма селекция от безплатни видеа и изображения, които може да се прилагат с различни цели в реклами, в уеб дизайни, в PSD и HTML шаблони, в блогове или социалните мрежи. Всички видеа и снимки са разделени в категории, за по-удобно и лесно търсене.
www.isorepublic.com/


В интернет пространството съществуват много известни и не толкова, търсачки за снимки и видеа, това са само малка част. Все пак, за да избегнете негативни преживявания, съветът ни преди да използвате различните ресурси предлагани от изброените или други подобни Уеб сайтове, е да се уверите дали източника, от който ги достъпвате Ви дава това право.