Spring Boot vs. Spring MVC vs. Spring

Java Advanced
  • 3109 преглеждания

Java е един от най-разпространените езици за програмиране. В световен мащаб търсенето на Java developers нараства постоянно. Той е един от най-популярните компютърни езици, използван за Android приложения, Уеб приложения, различни бизнес и информационни системи. Tiobe Software определя Java като най-използвания език за програмиране сред програмистите в световен мащаб. За последните години търсенето на Java разработчици не спира да расте и към момента е с над 150% в сравнение с 2019 година. 
Spring Framework, Spring Boots и Spring MVC са Java рамки с отворен код.

Накратко за тях:
Spring Framework е една от най-популярните рамки на Java. Тя се прилага за поддръжка за разработване на Java приложения. 
Spring Boots е Java рамка, която се използва за създаване на микро услуги. Микро услугите са архитектури, които позволяват да се разработват и внедряват услуги независимо. Всяка работеща услуга има свой собствен процес и така се олекотява модела за поддръжка на бизнес приложения.
Spring MVC се използва за разработване на уеб приложения. Той притежава всички основни характеристики на spring рамка, но разликата е в това, че е изграден върху Model-View-Controller (MVC). Архитектурният дизайн на Spring MVC може да се използва за разработване на гъвкави уеб приложения. 

Каква е функцията на Spring Framework, Spring Boots и Spring MVC?
Какъв е основният проблем, с който Spring Framework се бори?

Най-важната характеристика на Spring Framework е Dependency Injection.

В основата на всички Spring модули е DI (Dependency Injection – техника, чрез която един обект предоставя зависимости на друг) или IOC (Inversion of Control - принцип в програмирането, който обръща т.нар. „control flow“).

DI или IOC използвани правилно могат да разработят слабо свързани приложения, които от своя страна се тестват лесно.

Какъв е основният проблем, който Spring MVC разрешава?

Spring MVC Framework предоставя отделен начин за разработване на уеб приложения. С прости концепции като Dispatcher Servlet, ModelAndView и View Resolver, той улеснява разработването на уеб приложения.

Защо е нужно да използваме Spring Boot?

Spring имат много конфигурации. Когато използваме Spring MVC, трябва да конфигурираме сканиране на компоненти. Spring Boot разглежда съществуващата конфигурация на приложението, въз основа на което предоставя информацията за конфигуриране на приложението в установените рамки.

Spring MVC, Spring REST, Spring Boot ще са само част от функциите разглеждани в практическия курс на Адванс Академи.

Ако тези понятия са Ви чужди, а искате да ги овладеете и да създавате мощни приложения, можете да навлезете в по задълбочения свят на Java чрез курса на Advance Academy - Java Advanced

Advance Academy започва своето съществуване като образователен StartUp през 2017 година. От тогава до днес през залите на академията са преминали над 2 500 курсисти, проведени са над 140 професионални обучения с обща продължителност повече от 12 000 часа. Почти половината от курсистите на Адванс Академи стартират своята кариера веднага след завършването на образователната програма.
Академията се превърна от образователен Start up център в най-голямата ИТ академия в Източна България за по малко от 5 години. 
Ние сме отдадени да растем да даваме все повече стойност на все повече курсисти. Основните цели на Академията от началото до днес се превърнаха в наши принципи. Те са да не спираме да водим иновативни образователни програми, да помагаме на младите да следват своите кариерни мечти, да достигнат стигнат своите професионални амбиции и да допринасяме за технологичния растеж. 
Ако и ти желаеш да дадеш началото на твоят кариерен растеж можеш да се довериш на Advance Academy - Java Development, Front End Development, Quality Assurance, PHP, Маркетинг, SEO, Графичен дизайн.