Топ 4 източника на вдъхновение за графичен дизайн

Топ 4 сайта - източници на вдъхновение за графичен дизайн. Готин дизайн илюстрация на жираф с очила. Логото на Адванс Академи / Advance Academy
  • 1420 преглеждания

Един от най-често задаваните въпроси към графичните дизайнери е “Откъде черпиш вдъхновение за дизайните си?” Истината е, че вдъхновението и творческите идеи връхлитат отвсякъде. Те могат да се появят, когато си лягаме да спим, когато сме с приятели или когато сме в банята… по всяко време :) Но има моменти, в които графичните дизайнери блокират и не успяват да се свържат със своята вътрешна креативност. Пада мъгла и графичните дизайнери имат нужда от фенерче, за да намерят отново пътя към интересните дизайни и креативното мислене.

За да успее да премине през тази мъгла един графичен дизайнер се нуждае само от добър Wi-Fi. :) Днес сме заляти от информация и вдъхновение благодарение на Интернет. Важно е да знаем само как да използваме всичко това, което ни се дава. Днес ще ви споделим, кои са Топ 4-те източника на вдъхновение за всеки графичен дизайнер. Тези уеб сайтове наистина умеят да спасят всеки графичен дизайнер от кретивния блокаж. А ако си начинаещ графичен дизайнер, то със сигурност тези уеб сайтове ще те изстрелят няколко крачки напред към успешната кариера като графичен дизайнер.

Започваме с любимия на всички:

1. Pinterest
Pinterest е една от най-популярните социални мрежи днес. Със сигурност и ти си я използвал дори и да не е било за графичен дизайн нали? Освен като социална мрежа за вдъхновение, Пинтерест е и страхотен инструмент за маркетинг и реклама. Това е едно невероятно пространство, в което са събрани милиони креативни идеи и съвети за всеки един аспект от живота и разбира се, за графичен дизайн. Пинтерест е напълно безплатен сайт, в който всеки може да споделя и запазва различни креативни изображения и видеа. 
За да използвате Пинтерест най-вече за графичен дизайн е необходимо просто да търсите каквото ви вълнува по определени от вас ключови думи. В последствие вашия фийд ще се превърне в една вдъхновяваща дъска от дизайни, банери и плакати. 
Създай сега своя вдъхновяващ moodboard за графичен дизайн в Пинтерест.

2. Behance
Behance е част от пакета на Adobe за графични дизайнери. Но също така можете да се регистрирате и без закупен пакет. Behance е пространство предвидено само за графични дизайнери от различен тип. В мрежата можеш да откриеш бранд дизайнери, лого дизайнери, моушън и видео монтажисти, UX/UI дизайнери, а дори и художници и илюстратори. Социална мрежа само за графичен дизайн! Ако още нямаш регистрация там сега е момента… :) Behance също дава възможност на всеки графичен дизайнер да споделя своята работа като колекции и публикации. Всеки профил в Behance може да се използва и под формата на лично портфолио. 

3. Dribbble
Както Behance, така и Dribbble е социална мрежа, където графичните дизайнери могат да покажат своята креативна работа. Dribbble е страхотно място за вдъхновение с хиляди интересни и разнообразни творчески изпълнения на успели графични дизайнери. Но за тези които искат да споделят своята работа в мрежата има една особеност… За да споделяш като графичен дизайнер в Dribbble, първо трябва да получиш специално одобрение за качване. Тази разлика допринася и за по-качественото и стойностно съдържание в Dribbble за разлика от всички други мрежи за графични дизайнери.

4. Designspiration
Designspiration е дизайн хъб, пространство, което събира общността от графични дизайнери на световно ниво. Това е една страхотна социална мрежа, в която дизайнерите могат да споделят и разглеждат вдъхновяващи дизайн идеи. Освен че можеш да търсиш интересни дизайни по ключови думи, можеш също и да търсиш готини идеи спрямо зададена от теб цветова палитра.

Ако темите свързани с графичен дизайн и творческа работа ти се струват интересни, но още не си навлязъл в сферата, то ние от Advance Academy имаме решението за теб. Graphic Design Basics е безплатен курс по основи на графичния дизайн, който ще ти даде познания за принципите в графичния дизайн, типография и цветознание, лого дизайн и нещо повече. Ще навлезеш в двете най-използвани програми за графичен дизайн - Adobe Photoshop и Adobe Illustrator. Направи своите първи крачки в професионалното си развитие с Advance Academy.