Защо JAVA води класациите и е един от най-предпочитаните езици за програмиране?

Защо JAVA води класациите и е един от най-предпочитаните езици за програмиране?
  • 2925 преглеждания

Виктор Тодоров е завършил компютърни науки във VIA University, Хорсенс, Дания. Работил за Американски и Датски компании, преди да премине в Айкюраси Груп като Старши iOS разработчик. В портфолиото му стоят приложения, с които работят UPS, Western Union и други. От 2017 година е постоянен лектор в Адванс Академи.

 

  • Здравей, Виктор, разкажи ни какво се изучава в курса по JAVA Fundamentals, какво го прави най-търсения от езиците за програмиране?

 

В курса по Java Fundamentals се изучава разработката на desktop приложения, като се използва Java - един от най-популярните езици за програмиране. Учебната програма включва разработването на интересни приложения, като се започва от начално програмиране, изработка на интерфейс, създаване на връзка между интерфейса и кода, за да се завърши самият продукт. За тази цел се използва предназначен софтуер като Eclipse. Курсът приключва с изработката на завършен продукт.

 

  • Защо JAVA езикът е толкова предпочитан от програмистите?

 

Способностите на Java са безгранични. С този програмиращ език ние можем да създадем почти всичко, като се започне от desktop приложения, мобилни приложения за Андроид, сървърни приложения и много други. Благодарение на тази безграничност ние успешно можем да преценяваме и решаваме проблеми, свързани с подобряването на живота на хората.

 

  • Има ли някакви минимални изисквания, които трябва да покриват бъдещите курсисти?

 

Няма минимални изисквания за стартиране на курса. Единственото, което е необходимо, за да започнем са желанието и постоянството.

 

  • Кога е следващата възможност за желаещите да се запишат на курса по JAVA Fundamentals? 

 

Всички, които имат желание да разберат какво може Java, имат възможността да се запишат за курса в началото на Февруари. В продължение на 8 седмици ще се упражняваме и навлизаме в света на Java. 

Защо да учим JAVA?

1. Лесен за използване
Java е един от най-предпочитаните езици поради простия си синтаксис. Неговите команди са лесни за отстраняване на грешки, писане, изпълнение и декодиране. Много езици като C и C++ имат много по-сложни функции. Аспекти като съхранение, претоварване на оператори, класове и т.н. са опростени в Java в сравнение с други езици.
2. Лесен за научаване
Java е доста лесен за научаване език и може да бъде разбран за кратък период от време, тъй като има синтаксис, подобен на английския. 
3. JAVA е един от най-популярните и търсени езици
Java е един от най-популярните езици за програмиране в света. Използва се от около 9 милиона разработчици и работи на около 7 милиарда устройства по целия свят според блоговете на Oracle. 

Поради голямото търсене на Java, Java разработчиците също са доста търсени и заемат едни от най-високо платените работни места в индустрията. През 2021г най-търсените специалисти са тези владеещи JAVA. Предприятия във всички сектори използват Java, включително големи технологични организации като Facebook, Google и Netflix.

"Java goes where the money comes from" - Gartner

Искате ли и Вие да започнете своето професионално обучение по JAVA? Ние от Advance Academy, сме подготвили специална програма, която да Ви превърне от начинаещи до Junior Java Developer. 

Професионалната програма JAVA Development ниво Junior е специално разработена за начинаещи курсисти и такива с малко опит. Подходяща за студенти по информатика, както и за хора, които никога не са се занимавали с програмиране.