Защо JAVA води класациите и е един от най-предпочитаните езици за програмиране?

Защо JAVA води класациите и е един от най-предпочитаните езици за програмиране?
21 дек 2018
1850 преглеждания

Виктор Тодоров е завършил компютърни науки във VIA University, Хорсенс, Дания. Работил за Американски и Датски компании, преди да премине в Айкюраси Груп като Старши iOS разработчик. В портфолиото му стоят приложения, с които работят UPS, Western Union и други. От 2017 година е постоянен лектор в Адванс Академи.

 

  • Здравей, Виктор, разкажи ни какво се изучава в курса по JAVA Fundamentals, какво го прави най-търсения от езиците за програмиране?

 

В курса по Java Fundamentals се изучава разработката на desktop приложения, като се използва Java - един от най-популярните езици за програмиране. Учебната програма включва разработването на интересни приложения, като се започва от начално програмиране, изработка на интерфейс, създаване на връзка между интерфейса и кода, за да се завърши самият продукт. За тази цел се използва предназначен софтуер като Eclipse. Курсът приключва с изработката на завършен продукт.

 

  • Защо JAVA езикът е толкова предпочитан от програмистите?

 

Способностите на Java са безгранични. С този програмиращ език ние можем да създадем почти всичко, като се започне от desktop приложения, мобилни приложения за Андроид, сървърни приложения и много други. Благодарение на тази безграничност ние успешно можем да преценяваме и решаваме проблеми, свързани с подобряването на живота на хората.

 

  • Има ли някакви минимални изисквания, които трябва да покриват бъдещите курсисти?

 

Няма минимални изисквания за стартиране на курса. Единственото, което е необходимо, за да започнем са желанието и постоянството.

 

  • Кога е следващата възможност за желаещите да се запишат на курса по JAVA Fundamentals? 

 

Всички, които имат желание да разберат какво може Java, имат възможността да се запишат за курса в началото на Февруари. В продължение на 8 седмици ще се упражняваме и навлизаме в света на Java. 

 

"Java goes where the money comes from" - Gartner