5 причини защо да използвате Angular в уеб разработката

5 причини защо да използвате Angular в уеб разработката
  • 740 преглеждания

Ако допреди 7-8 години създаването на уеб или мобилно приложение се е приемало като предизвикателство, то днес това е не само лесно, но и бързо. Новите технологии и инструменти намалиха времето и усилията и повишиха ефективността във всяка една дейност и най-вече разработката на уеб приложения. Благодарение на framework-овете като Angular и Flutter, front end програмистите успяха да оптимизират и подобрят своята работа.

Ако вие сте начинаещи в програмирането или младши front end програмист и още не знаете за framework-а Angular, то сега е момента да се научите да работите с него. Гарантираме ви, че този upskill ще оптимизира още повече вашата работа и ще ви превърне в истински IT специалисти. Днес ще говорим за Angular и кои са основните ползи от разработката на уеб приложения с този framework. Но нека преди това да преговорим какво е Angular:

Какво е Angular?

Angular е един от най-популярните framework-ове днес. Той е базиран на JavaScript като използва основно езика за програмиране TypeScript. Angular е създаден и представен от Google през 2010 година. Angular е често използван framework за разработка на уеб приложения, който осигурява богати потребителски изживявания, бързина, както и лесна поддръжка на програмния код. Можете да прочетете повече за същността на този JS framework в статията Какво е Angular? За какво се използва?

5 основни ползи на framework-а Angular

1. Angular е изграден с TypeScript.

Основното предимство на компютърния език за програмиране TypeScript е, че той помага на front end програмистите да поддържат своя програмен код чист и разбитаем. Поради това, че TypeScript е строго типизиран език за програмиране, написаният код е много по-ясен. Ако се допуснат някакви грешки, те се откриват и отстраняват много по-лесно, отколкото при друг език за програмиране. 

2. Архитектура Model-View-ViewModel (MMVC) подобрява работата на уеб разработчиците.

Тази MMVC архитектура на Angular оптимизира работата на програмистите. Модулният характер на Angular позволява на разработчиците да разделят програмния код на различни модули и компоненти. Това позволява по-лесната организация и структуриране на едно приложение. Също така, благодарение на MMVC става възможно създаването на части от програмен код, които могат да се използват многократно.

Модулната архитектура допринася и за организацията на екипната софтуерна разработка. Благодарение на MVC работата може да се разпредели в екипа и същевременно разработката ще остане с ясна структура и чист код.

С Angular уеб разработчиците са по-уверени в изграждането на чист потребителски интерфейс с безпроблемна бизнес логика.

Ако искате и вие да създавате лесно и бързо уеб приложения, то сега е момента да се запишете на курса по програмиране с Angular на Advance Academy

3. Автоматична синхронизация с двупосочно свързване на данни.

Двупосочното обвързване на данни дава възможност за синхронизация на данните между модела и изгледа. Крайният потребител има възможност да прави промени в основните данни посредством потребителския интерфейс. В резултат на това двата модела се актуализират автоматично, когато данните се допълват или променят.

4. Безпроблемна разработка на Single Page приложения с Angular.

Single Page приложенията предлагат най-доброто потребителско изживяване, поради това че те са много по-бързи от всички други. Single Page приложенията са разработки изградени само от една страница, която се изменя динамично спрямо действията на потребителя. Поради това се налага и динамичен контакт със сървърите на приложението.

Angular е най-добрия framework, който предлага не само лесна, но и ефективна и безпроблемна разработка на уеб приложения от една страница. 

5. Софтуерно тестване в Angular. 

Фреймуъркът Angular предлага функция за софтуерно тестване на уеб разработките. В Angular имате възможност да тествате всеки компонент поотделно, както и всички заедно, благодарение на инжектирането на зависимости, което отговаря за всички обхвати и контролери.

Ако вие сте front end програмист и усещате нуждата да надградите своите умения, то Angular е най-добрата инвестиция във вашето бъдеще. Сега имате възможност да стартирате курса по програмиране с Angular на Advance Academy. В това обучение ще научите какво е Angular, какви са неговите основни концепции, с какво TypeScript е по-специален от JavaScript. Ще разберете как да създавате SPA или Single Page Приложения, каква е архитектурата, директивите и компонентите в Angular.

А освен всички теоретични знания, ще придобиете и практически опит в програмирането с Angular. Обучението по програмиране с Angular започва на 13 Март. Очакваме Ви!