Езикът за програмиране Java - 4 неща, които можеш да създадеш с него

Езикът за програмиране Java, Java Developer, програмист, курсове по програмиране
  • 1217 преглеждания

Езикът за програмиране Java е вече на повече от 25 години, но това не го спира да бъде един от най-популярните и използвани от програмистите днес. Като се има предвид лекотата на използване на Java, много програмисти се обръщат към него, за да създават бързо и лесно високопроизводителни уеб приложения и проекти.

Но за да се превърнете в успешен Java Developer, не е достатъчно само да научите правилата и теорията на Java програмирането. Трябва да се научите да прилагате тези знания и в практиката. Това се случва като започнете да се упражнявате в разработката на различни софтуерни Java проекти.

Светът на програмирането е безгранична вселена, в която има място за за развитие за всеки. Ако вие сте в етапа “програмиране за начинаещи” и сте амбицирани да трупате нови умения, то сте на правилното място. Днес ще говорим повече за езика за програмиране Java и ще ви дадем 4 примера за разработки, през които всеки Java developer трябва да е преминал. В статията ще откриете и линкове към видео уроци за всяка една примерна разработка.

Но преди да започнем с видовете софтуерни проекти, които можем да създаваме с този програмен език, нека преминем през едно бързо въведение в програмирането с Java. :) 

Какво е Java?

Java е един от най-популярните езици за програмиране от години наред. Той е статично типизиран програмен език с твърд синтаксис. Java се използва в обектно-ориентираното програмиране (ООП). Това е език предназначен най-вече за back end/сървърно програмиране, но също служи и за разработване на десктоп приложения, игри и други.

Java е популярен компютърен език за програмиране най-вече заради неговата стабилност и широкото му приложение. Java е език с отворен код, надежден, високопроизводителен, сигурен и лесен за изучаване и използване. Също така Java е изключително гъвкав език за програмиране, което ни позволява да създаваме редица разнообразни софтуерни разработки. Ето защо Java е толкова специален! Нека видим какво може да създава един Java Developer с този език за програмиране… 

4 неща, които да програмирате на Java

1. Разработване на играта Flappy-Bird

Помните ли играта с птицата, която трябва да преминава през входовете на различни стълбове? Ако искате да упражните своите умения в Java програмирането, то можете да го направите като пресъздадете тази игра. Благодарение на това упражнение вие ще разберете по-добре Java Swing, както и концепциите на ООП.

Ако искате да изпробвате своите умения като създадете играта flappy bird с Java, то можете да го направите като гледате Youtube видеото как да я направите.

2. Разработване на игра на шах

Създайте една от любимите класически игри и играйте с приятели. Първата ви задача ще бъде да изградите дъската и фигурите, а след това да определите движението на фигурите. Докато програмирате Шах играта с Java ще се упражните и в създаването на компютърни алгоритми. Ето как да го направите: Разработка на Шах с Java.

3. Разработване на система за управление на училище

Тази разработка представлява система, която отговаря за управлението на учителите, учениците и бюджетите. Тя не е свързана с проследяване на графици и присъствие, а по-скоро с административното управление. По време на този проект вие ще упражните методите за събиране в Java и концепциите на обектно ориентираното програмиране. Как да създадете такава за система за управление можете да видите в Youtube видеото.

4. Разработване на просто банково приложение

С този проект ще се научите да програмирате обикновени банкови операции като получавате определена информация от потребителите. Работейки върху това банково приложение, ще си припомните Java Scanner класа, основите на низовете, циклите, променливите и други концепции в Java програмирането. Този проект няма да ви отнеме повече от 2 часа работа. Как да го направите можете да видите в това Youtube видео.  

Ако искате да се превърнете в успешен Java Developer, то ние от Advance Academy можем да ви помогнем това да се случи. В нашата програма Java Development ще минете през всяко едно стъпало с подкрепата на утвърдени IT специалисти, докато не се превърнете и вие в младши Java програмист. Запиши се сега! Очакваме те!