Групови уроци vs. Частни уроци по програмиране за деца

Групови уроци vs. Частни уроци по програмиране за деца
  • 678 преглеждания

С какво обича да се занимава вашето дете? Сигурно и то като всички останали изпитва интерес и любопитство към технологиите. Е, това няма как да го променим, защото технологиите са нашето и тяхното бъдеще. Ние като родители, просто трябва да насочваме и научим децата да използват технологиите по позитивен за тях начин. Но как да го направим? С уроци и курсове по програмиране за деца!

Advance Academy разработи иновативни програми за обучение на ученици, в което те не само ще се научат на езици за програмиране, но и ще развият редица лични качества и меки умения. Световни проучвания сочат, че децата, които се учат на програмиране, започват да мислят по-рационално, стават по-креативни и сигурни в себе си и това е само малка част от позитивите.

Всички курсове на Advance Academy са изградени по STEM метода на обучение. Този метод включва изучаване на науки, технологии, инженерство и математика в едно комплексно обучение. В този тип уроци децата разбират по-добре различните дисциплини и как те си взаимодействат.

Днес ще ви разкажем за груповите и частните уроци - двата вида програми от курсове по програмиране за деца на Advance Academy. Ще ви разкажем какви са те и какви са техните ползи, за да опознаете повече начина на обучение.  

Какво представляват груповите уроци по програмиране за деца на Advance Academy?

Груповите обучения на Advance Academy са разделени на две образователни пътеки, спрямо възрастта и нивото в програмирането на децата.

Първата пътека от курсове по програмиране за деца е Computer Science за ученици от 1-7 клас. В първите 2 нива от тази програма децата ще бъдат въведени в блоковото програмиране и ще създават игри и онлайн анимации със Scratch и M:Block, а в следващите ще започнат да създават собствени приложения с App Inventor и уеб сайтове с Python.

Втората образователна пътека Web Development е насочена към по-големите ученици от 5-12 клас. В нея те ще програмират с HTML, CSS, ще научат едни от най-популярните езици за програмиране - JavaScript и PHP.

Какви са позитивите от груповите уроци на Advance Academy?

Нови запознанства и нови приятелства.

По време на груповите уроци по програмиране децата се запознават и откриват нови приятели със същите интереси като техните. В залите на Advance Academy учим и се забавляваме едновременно. Децата не спират да си споделят и да комуникират помежду си.

Научават се на работа в екип.

По време на груповите курсове децата упражняват как да работят в екип, как да споделят проблемите си и да откриват решения заедно. Работата в екип е едно от най-ценните умения и сред възрастните. Затова е хубаво да научим децата си на това от рано.  

Развиват своите комуникационни и ораторски умения.

При груповите курсове по програмиране за деца, в края на всеки курс те презентират своите завършени проекти пред останалите, пред родители и приятели. В този момент те упражняват своите презентационни и ораторски умения. 

Какво са частните уроци (или още индивидуални уроци) по програмиране за деца на Advance Academy?

Частните уроци или още наречени Индивидуалните уроци на Advance Academy представляват занятия, в които един преподавател работи с едно дете. Те могат да бъдат както онлайн, така и присъствено в залите на Академията. Уроците са разделени на 5 курса спрямо възрастта и познанията на детето:

  • Индивидуални уроци по програмиране на Scratch за деца.
  • Индивидуални уроци по програмиране на игри с mBlock за деца.
  • Индивидуални уроци по програмиране с Python за ученици.
  • Индивидуални уроци по уеб програмиране за ученици.
  • Индивидуални уроци по JavaScript програмиране за ученици.

Повече за всяко от тези обучения може да прочетете в статията: Как преминават Индивидуалните уроци по програмиране за деца?

Какви са позитивите от частните уроци на Advance Academy?

Учениците не се разсейват и се фокусират по-лесно.

По време на частните уроци по програмиране за деца те се концентрират много по-лесно. Както в училище, така и при груповите уроци, дори да им е интересно малчуганите често се разсейват като се заговарят помежду си. Когато в залата е един преподавател с един ученик, няма какво да отнеме фокуса на детето.

Преподавателят успява да обърне пълно внимание на ученика.

Когато децата са повече, а преподавателят е един е доста трудно да се обърне лично внимание на всеки ученик. По време на частните уроци по програмиране за деца, един преподавател се занимава само с един ученик. Поради тази причина той може да му обърне пълно внимание и редовно да му дава персонална обратна връзка. 

Децата се отпускат да говорят по-лесно за възникнали затруднения.

При частните уроци по програмиране лекторите се сприятеляват с учениците. Така те ги предразполагат да споделят по-лесно какво ги затруднява, какви проблеми са възникнали и какво не са разбрали, без да се притесняват или сравняват с други деца.

Както груповите, така и индивидуалните уроци имат своите позитивни страни. Спрямо нуждите и предпочитанията на вашето дете вие имате възможност да изберете коя форма на обучение желаете. Във всички случаи вашето дете ще подобри своите знания за компютърните езици за програмиране и ще усъвършенства своите качества и умения. А какви са ползите от програмирането за деца, можете да прочетете в статията: Какви са ползите от програмирането при децата и учениците?