Какво се случи в Advance Academy през Януари

Какво се случи в Advance Academy през Януари
  • 4138 преглеждания

От един образователен Start up Адванс Академи се превърна в най-голямата ИТ академия в Източна България с над 3 000 успешно завършили курсисти. Но ние продължаваме да растем и се стараем да даваме все повече образователна стойност на всички амбицирани хора, които желаят да навлязат в ИТ сектора - програмисти, маркетинг специалисти, дизайнери, както и на най-малките - нашите деца. А ето и новините, които ни радват и нямахме търпение да споделим с вас :)

Новина №1: Флекс Брикс Софтуер в партньорство с Адванс Академи стартира стажантска програма за курса WEB Development

FlexBrick Software в партньорство с Advance Academy стартира стажантска програма за най-добрите курсисти успешно завършили цялата присъствена програма по Web Development. След нейният край ментори на Флекс Брикс Софтуер ще работят в продължение на 3 до 6 месеца с избраните кандидати, които ще участват в реален проект под насоките на опитни девелъпъри. След края на стажантската програма, курсистите могат да получат предложение за постоянна позиция в зависимост от представянето си.

Мениджърът на FlexBrick Software, Дима Головатски, сподели, че партньорството с Advance Academy открива възможности пред компанията му да получи достъп до перспективни кадри, които все повече се търсят от ИТ сектора. Инвестицията в млади и амбицирани хора, се изплаща бързо и все повече компании от ИТ сектора, не само във Варна, а и в цяла България, следва да отделят ресурс за последващото развитие на стажанти.

FlexBrick Software е руско-американска софтуерна компания, с развойни офиси в Киев, Москва, Сан Франциско, Прага и Варна.

Програмата по Web Development;на Advance Academy, стартира след седмица, като свободните места са силно ограничени.

Новина №2: Нова програма по програмиране за ученици 5-12 клас стартира през Февруари

Advance Academy стартира нов курс по HTML5 и CSS3 програмиране за ученици от 5 до 12 клас. HTML5 и CSS3 са в основата на почти всеки сайт, като над 90% от всички сайтове са направени използвайки тези два програмни езика. По време на курса учениците ще се запознаят с основните елементи на HTML, както и как да използват CSS за техния уеб сайт. В края на програмата, всеки ученик ще е направил своя първи уеб сайт и ще има възможността да презентира своя проект и да разкаже за идеята и технологиите, които е използвам пред нашите специални гости - родители и приятели.
Всички наши обучения за деца са изградени по модел на STEM обучение, което обвързва науката, технологиите, инженерството и математиката в едно. Това е един интересен начин, чрез който децата запомнят много по-добре научения материал, упражняват как да приложат знанията си в реална среда, подобряват редица лични качества и най-важното за тях - не спират да се забавляват по време на процеса. Повече за СТЕМ обучението може да разберете от нашата статия Каква е ползата от STEM обучение за децата.
Новата програма ще е с продължителност 4 месеца, като занятията ще се провеждат всяка събота в залите на Академията. 

Новина №3: За първи път Адванс Академи представя 2 програми за електронна търговия

Advance Academy стартира 2 нови курса за електронна търговия:

  1. Създаване на онлайн магазин с Shopify
  2. Създаване на сайтове и онлайн магазин с WordPress

Двата курса имат за цел да помогнат на всеки, който иска да започне собствен бизнес или да прехвърли дейността си онлайн, но не знае от къде и как да започне. Стартирането на онлайн бизнес никога не е било по-лесно, благодарение на платформи като Shopify и WordPress. Тези платформи улесняват целия процес по създаване на страхотен онлайн магазин с добра мобилна версия и всичко това без да пишете код.

Advance Academy предоставя една възможност за хора, които искат да започнат собствен бизнес с малък начален капитал и ниски оперативни разходи, да навлязат в света на онлайн търговията и да създадат първия си онлайн магазин.