Кои са най-добрите платформи за разработка на уеб сайт за 2022?

Кои са най-добрите платформи за разработка на уеб сайт за 2022?
 • 2004 преглеждания

В Интернет има малко над 1,4 милиарда уебстраници, от които 455 милиона са базирани на Wordpress , 4 милиона са на WIX, и малко над 5 милиона са онлайн магазини на Shopify.

През 2022 г първото нещо, което биха направила вашите потенциални клиенти е да проверят бизнеса Ви онлайн. Именно за това е важно да притежавате качествен уеб сайт, който да представлява вашия бранд/бизнес по най-добрия начин. С вас ще разгледаме 3 от най-добрите и най-използвани платформи за разработване на уеб сайт през 2022 г. 

 

1. WordPress 

Както вече споменахме, най-голямата част от уеб сайтовете в Интернет са базирани на платформата Wordpress. Какви са причините тази платформа да е толкова харесвана и използвана:

 • WordPress е надежден

Според статистиката на W3Techs, 28,6% от всички уебсайтове се захранват от WordPress. Това само по себе си е свидетелство за силата и надеждността на WordPress. 

 • Лесно управление и използване 

Лесното използване е основната причина за популярността на WordPress. Можете да започнете да използвате WordPress веднага след инсталирането му. Нямате нужда от експерти, за да го управлявате, тъй като не изисква умения за програмиране и кодиране.

 • Лесен за настройка

WordPress не изисква никакви умения за програмиране и кодиране. По този начин, дори без познания по езици за програмиране като JavaScriptHTML или PHP, ще можете да настроите вашия уебсайт. Най-хубавото е, че можете ръчно да инсталирате WordPress за по-малко от 5 минути!

 • Гъвкав и разнообразен дизайн

WordPress, също така, Ви предоставя гъвкавост на дизайна. Имате свобода да избирате оформлението да вашите уеб страници и да ги променяте по ваш вкус.
 

2. WIX

В момента Wix има над 200 милиона потребители в 190 страни по света. Нека да видим какви са причините за голямата му популярност: 

 • Лесен за използване

Също като WordPress, WIX е изключително удобна платформа за начинаещи. Няма нужда да имате каквито и да е познания по програмиране за да боравите с него.

 • Много подходящ за електронна търговия

Wix е идеален за малки онлайн магазини.  Предлага достатъчно красиви и семпли темплейти за създаване на професионално изглеждащ уебсайт.

 • Добра скорост на сайта

Уеб сайтовете направени на Wix показват изключително добра скорост.

 • Вградено SEO управление

SEO оптимизацията на вашия уеб сайт е изключително важна. Благодарение на нея, ще се показвате на челни позиции в Google. Wix ви помага да направите това, а от вас се иска само да му даде някои насоки - например в каква област е вашия уеб сайт.

 

3. Shopify

Shopify е най-добрата платформа за продажба. Ако планирате дропшипинг, разчитате на Facebook Ads или Instagram маркетинг – това е най-добрият избор. Ако искате да разберете повече за дропшипинга, може да прочетете тук - (линк дропшиипинг) Shopify захранва над 500 000 бизнеса в 175 държави, нека да видим защо:

 •  Силно защитен

Shopify предлага много висока сигурност. В електронната търговия, сигурността и надеждността са едни от най-важните фактори. Тъй като се съхранява личната информация на потребителя, както и цялостните финансови данни. 

 • Оптимизиран за мобилни устройства

През последното десетилетие най-много онлайн продажби се случват чрез мобилни устройства. Именно заради това, темите за дизайн на Shopify са изключително удобни за мобилни устройства. Освен това има налични приложения, които позволяват на клиентите да управляват магазините от телефоните си. 

 • Силно обогатен UI/UX дизайн

Платформата Shopify има редица вградени шаблони, които позволяват разработването на различни и красиви дизайни за магазините. 

 • Много добра скорост и сигурност

Скоростта е решаващият фактор за успеха на всеки един уеб сайт. Колкото по-бързо се зареждат вашите уеб страници, толкова повече вашият сайт задържа потребителите.

С това приключва нашата класация. Разбира се, има още много други платформи, които биха били подходящи за изработка на вашия уеб сайт. Ако все още се колебаете каква платформа да използвате и имате въпроси, ние от екипа на Advance Academy, сме насреща!

Яна Златанова

18.10.2022г.