Курсистите от Quality Assurance Fundamentals

quality assurance fundamentals
  • 4083 преглеждания

Този Петък курсистите от шестото успешно издание на курса Quality Assurance Fundamentals получиха своите Сертификати и Удостоверения. Благодарение на Даниел Джелебов, техният всеотдаен лектор, научиха как да откриват бъгове с помощта на различни тестове, какви техники да приложат и какъв е лайф сайкъла на един проект.

Днес Даниел Джелебов е дългогодишен ИТ специалист и един от първите лектори в Advance Academy. Той е бивш възпитаник на Технически университет Варна, завършил с отличие. Даниел е работил за различни международни ИТ компании. Към настоящият момент е SQA инженер в американската e-commerce компания Астаунд Комерс, която се явява лидер на световния пазар с клиенти като Adidas, L’Oréal, Under Armour, Philipp Plein, Lacoste and Versace. Той самия казва, че ИТ сферата го е научила да мисли и да вижда нещата по различен начин. Освен че неговата кариера е в своя разцвет, той се старае и да предава наученото от неговата практика и непрестанно да мотивира младите.

Quality assurance, или накратко QA, е начин да откриваме и поправяме грешки и дефекти в продукти, преди да бъдат предадени на клиента. Това е начин на работа свързана с процедури и внимание към детайла. Най-добрите QA специалисти са перфекционисти, които откриват лесно несъответствия и могат ясно да ги опишат. Курсът Quality Assurance Fundamentals e първата стъпка за всеки, който иска да стане част от ИТ сектора, без да пише програмен код. В рамките на 2 месеца всеки начинаещ може да получи необходимата теоретична и практическа подготовка, с която може да започне работа по реален проект.

Защо да се запиша на курс по QA?

  • Различен от програмирането, изисква се логика и креативно мислене.
  • QA специалистите играят ключова роля в разработката на всеки вид софтуер
  • QA специалистите участват във всички етапи на планиране и разработка.
  • Подходящ за начинаещи

  • Често най-добрите QA са тези, които идват от сфера на дейност, различна от ИТ.
  • Много търсена професия в ИТ сектора.

За кого е подходящ курса?

Не е необходимо да имате какъвто и да е предишен опит като програмист. Програмата е подходяща за студенти, завършващи ученици, банкови специалисти, счетоводители и всички специалисти, чиято работа е свързана с голямо внимание към детайлите. Програмата е изключително успешна за курсисти с логическо мислене, внимание към дейтайла и педантичност при работа с много информация.

Има ли професионална реализация?

Това е много търсена професия в ИТ сектора, а курсът дава всички необходими знания и умения за стартиране на стаж като Quality Assurance специалист. Практическите умения, които се трупат по време на програмата, както и учебните задачи за всети от реални бизнес казуси, което прави подготовката в час достатъчна за стартиране на работа. Освен, че в момента има голямо търсене на QA специалисти, всички курсисти на Advance Academy се включват в база данни на кариерния център, където кариерните ни консултанти подпомагат реализацията на курсистите в партньорски софтуерни фирми.

Получавам ли сертификат след успешно завършен курс?

Всеки един курсист, положил изпит по теория и практика накрая на курса, получава сертификат от Advance Academy и Удостоверение по образец на МОН.

Благодарим на всички курсисти и им пожелаваме успех в улова на бъгове!