Начало на курсовете за ученици

Начало на курсовете за ученици
  • 4092 преглеждания

Тази събота учебните зали на Академията се изпълниха отново с ученолюбиви и готови за кодене ученици. Обученията от нашето направление Програмиране за деца започнаха.

Стартирахме с курсистите от 1 до 4 клас и „Програмиране на Kano и Scratch“. Това е първото ниво от нашата програма за най малките - Computer Science. Първото занятие измина с опознаване „вътрешностите“ на един настолен компютър и тези в компютър Kano. Предстои да се запознаем със Scratch, да разработим различни по трудност игри и анимации. Scratch е визуален език за програмиране - най-лесният и приятен начин малчуганите да развият своите първи умения в коденето. Повече за Scratch можете да прочетете в статията - Какво е Scratch и защо вече почти всяко дете е запознато с него? 

С учениците, които са на „ти“ със Scratch преминаваме на следващо ниво. През учебната година ще навлязат по-надълбоко с платформата, те ще имат задачи с по-повишена трудност, а също така ще започнат с програмирането на Python.

С по-големите ученици от 5 до 12 клас стартираме с две групи. Следващите месеци ще се запознаят и овладеят програмирането с HTML и CSS, а резултатите ще са разработени от тях уеб сайтове с различни ефекти, страници и тематики. 

Стигаме и до най-големите, програмистите със JavaScript. Тук всеки от курсистите вече владее HTML и CSS, а през учебната година ще се сблъскат с един от най-разпространените езици за програмиране JavaScript.

Въпреки, че са разделени по-възраст и ще вземат участие в различни курсове, общото между всички курсисти са домашните работи. Знаем че всеки ученик щом чуе „Имате домашно!“ не го приема с широка усмивка, но в Адванс Академи е друго. Нашите домашни са направени под формата на игра, в която трябва да се сдобиеш с определен резултат, за да спечелиш. Всяко решено домашно и участие в час носи определен брой точки. Нашите курсисти имат за цел да съберат определен брой точки до края на обучението, след което спрямо техния брой ще могат да си изберат от някоя от наградите на Адванс Академи.

Въпреки разделението по-възрасти отново, ние се стараем да предразположим децата към комуникация и екипно забавление и развлечение по време на интересните моменти заедно. 

Всички наши обучителни програми за деца са разработени по образователен метод - STEM обучение. Той се състои от интеграцията на науки, технологии, инженерство и математика в едно. Това е един успешно практикуван метод в голяма част от световно развитите страни. Какво е по-специалното на този учебен метод? - Децата приемат на малки порции информация от 4 различни дисциплини и научават как те се взаимодопълват в много разбирания. Също така получават ясни обяснения и примери как тези науки служат и в ежедневието и реалния свят, а не само в учебната тетрадка. Така те запомнят по-лесно новата информация и всичко се случва под формата на забавления, интересни упражнения и практика. Повече за СТЕМ обучението можете да прочетете в  Каква е ползата от STEM обучение за децата.

Пожелаваме на всички курсисти и техните преподаватели незабравими моменти в залите, домашни за максимален брой точки, редове с написан код и много усмивки. Повече за курсовете за деца на Адванс Академи можете да научите от тук.