Начало на курсовете за ученици

Начало на курсовете за ученици
05 окт 2020
2119 преглеждания
© AdvanceAcademy

Тази събота учебните зали на Академията се изпълниха отново с ученолюбиви и готови за кодене ученици.
Стартирахме с курсистите от 1 до 4 клас и „Програмиране на Kano&Scratch“. Първото занятие измина с опознаване „вътрешностите“ на един настолен компютър и тези в компютър Kano. Предстои да се запознаем със Scratch, да разработим различни по трудност игри и анимации.
С учениците, които са на „ти“ със Scratch преминаваме на следващо ниво. През учебната година ще навлязат по-надълбоко с платформата, а също така ще започнат с програмирането на Python.
С по-големите ученици от 5 до 12 клас стартираме с две групи. Следващите месеци ще се запознаят и овладеят програмирането с HTML и CSS, а резултатите ще са разработени от тях уеб сайтове с различни ефекти, страници и тематики.
 Стигаме и до най-големите, програмистите със JavaScript. Тук всеки от курсистите вече владее HTML и CSS, а през учебната година ще се сблъскат с един от най-разпространените езици за програмиране JS.


Въпреки, че са разделени по-възраст и ще вземат участие в различни курсове, общото между всички курсисти са домашните работи. Знаем че всеки ученик щом чуе „Имате домашно!“ не го приема с широка усмивка, но в Адванс Академи е друго. С всяко решено домашно и участие в час, нашите курсисти получават и трупат точки. Точките може да обменят за различни награди, които си изберат.

Пожелаваме на всички курсисти и техните преподаватели незабравими моменти в залите, домашни за максимален брой точки, редове с написан код и много усмивки.