Топ 5 ползи от използването на React

Топ 5 ползи от използването на React, фреймуърк, ReactJS, framework, JS фреймуърк, JavaScript
  • 698 преглеждания

Подгответе клавиатурата, монитора и работното си място, защото е време за нов upskill във front end програмирането. Екосистемата на front end разработката отново е в ход на динамично развитие. Нови framework-ове изместват по-стари, ъпгрейдите не спират, а възможностите за всички програмисти растат.

Днес много бизнеси се насочват към framework-а Angular, за да се появят бързо и лесно в онлайн среда. Но чували ли сте за React JS - мощен JavaScript фреймуърк, който не спира да чупи рекорди и класации през последните години.

В тази статия ще ви разкажем малко повече за React, какво представлява и защо трябва да го използвате. А след като разберете повече за React, може да се запишете още днес за професионалния курс по програмиране с React на Advance Academy. 

Какво е React?

React JS е JavaScript библиотека с отворен код, създадена и поддържана от Facebook девелопърите. Eфективен, декларативен и гъвкав, този мощен фреймуърк промени много неща сред фронт енд програмистите.

Към наши дни над 200 хил. Уебсайта разчитат на framework-а React JS, като някои от тях са PayPal, Netflix, Apple, Dropbox, Airbnb, Asana, Microsoft, Slack, Facebook и още много други.

Още от появата си през 2013, React завладя пространството във front end разработката на приложения. Според изследвания към 2022 React JS заема второ място в класацията по най-използван framework в световен мащаб. Като на първо място е Node.JS фреймуъркът. 

Щом статистиките показват, че React е толкова масово използван и то от най-големите гиганти в бизнеса и онлайн пространството, значи има защо нали? А ето кои са ТОП 5 ползи от използването на React във front end програмирането днес:

Защо да избереш React за своите front end разработки?

Ако се чудите какво отличава този framework за фронт енд разработка от всички останали и какви са неговите предимства, то сте на правилното място!

1. Скорост

Уморени ли сте от дългите процеси за разработка? То React ще реши вашия проблем! Този front end framework позволява на много разработчици да работят по един софтуерен продукт без да се предизвиква хаос в процесите и логиката. Но как? React предоставя възможността да се работи едновременно по различни части от приложението, което значително подобрява времето за разработка.

2. Гъвкавост

Всичко се изменя с всеки изминал ден дори и в ИТ света, поради тази причина гъвкавостта е едно от най-важните качества. За разлика от други framework-ове React осигурява модулна структура на разработките. Поради тази причина те са лесни за поддръжка и адаптиране към бизнес нуждите. Тази гъвкавост не само спестява време, но и намалява разходите за разработка. Започвайки да използвате предимствата на React, процеса ви на работа ще се подобри драстично.

3. Интуитивност и удобство

Много бързо можете да внедрите React в основния си процес на работа. Единственото, което е необходимо предварително, е да имате познания по JavaScript програмиране. React е лесен за научаване и удобен за използване. С Advance Academy ще ви бъде необходим само 1 месец да научите всичко необходимо за framework-а React JS. Можете да се запишете сега за предстоящото обучение по програмиране с React.

4. Производителност

Ако работите по сложни разработки и имате нужда от високоефективна технология за процеса на работа, то React е най-добрият избор! React JS е фреймуърк, създаден с мисъл за производителността, благодарение на неговия виртуален DOM и рендиране от страна на сървъра. С React можете да създавате сложни приложения, които работят гладко и ефективно, без никакво забавяне. По-подробно за виртуалния DOM можете да прочетете и в статията: Какво е React?

5. Компоненти за многократна употреба

Ако вече сте уморени да пишете един и същи код отново и отново, то с React JS това вече няма да е необходимо. С този фреймуърк можете да създавате библиотека от UI компоненти за многократна употреба и след това да ги използвате с лекота в следващите си проекти. Вече можете да кажете “Сбогом!” на досадното преписване на код и да приветствате многократните компоненти в разработките ви.

Ако вие сте front end програмист и искате да надградите уменията и качеството на работата си, то React JS е може би най-добрият избор! Натрупай нови знания и умения във фронт енд програмирането с Advance Academy и професионалното обучение по програмиране с React JS! Очакваме те!