Трета част: 20 креативни идеи как да използвате Instagram за бизнеса си

20 креативни идеи за Instagram на вашия бизнес
17 окт 2019
2342 преглеждания

Продължението ...

 

11.Публикувайте кратки видеа

Кратките видеа могат да бъдат много по-успешни от обичайните снимки, които качвате.

Правете кратки, но много ефектни видеа, които ще предизвикат у последователите Ви  “Уау” - ефект и с удоволствие ще шернат в собственото си Story.

 

12.Качвайте видеа със звук

Независимо дали качвате Ваше послание, участие, обръщение или реклама - направете го със звук. Така ще достигнете до още едно от сетивата на Вашите потенциални потребители. Може да направите и рекламно съдържание като slide show, с някоя подходяща песен за фон.

 

13.Постове тип - Quotes

Или т.н. мотивиращи постове са много разпространени последно време. Използвайте тази тенденция за да създадете цитат, с който клиентите ще отличават бранда Ви или просто за да им създадете настроение. А положителните емоции карат хората да Ви помнят :)

 

14.Промотирайте продуктите си

Тук имаме предвид да качвате Instagram Story  с  промоции, отстъпки, разпродажби или актуални оферти. Не забравяйте да напомните и на потенциалните си клиенти до кога могат да се възползват от тях. Често промоциите са най-привлекателни за тези, които не са се запознали с качествата на вашия продукт.

 

15. Включете успешни истории и доволни клиенти в Story-тата си.

Независимо какво продавате или предлагате, едва ли има по-убедителна маркетинг стратегия от т.н. Social proof . Това може да направи чудеса с реномето Ви. Говорете за успешните истории на вашите клиенти или споделяйте тяхните положителни отзиви ако са съгласни. Много по-лесно е да спечелите потребителското доверие, когато покажете, колко щастливи биха били от това да изберат вашия бранд.

 

Останалите креативни идеи очаквайте скоро!

 

Останалите креативни идеи може да прочетете на следните линкове 

За всички от Вас, които искат да научат за Instagram и как да го приложим за бизнеса от един от нашите лектори практици, то това е модул Facebook & Instagram от курса по Дигитален маркетинг Facebook Marketing