Втора част: 20 креативни идеи как да използвате Instagram за бизнеса си

Втора част: 20 креативни идеи как да използвате Instagram за бизнеса си
16 окт 2019
1811 преглеждания
© AdvanceAcademy

Продължението ...

6.Покажете настроението си

Това да покажете, че зад бизнеса Ви седи реален човек е едно от важните неща, които трябва да направите. Хората са наясно с това, но емоционалната връзката, която ще изградите ако си позволите да го направите в Instagram Story ще направи бранда Ви сантиментално значим за вашите потребители. Спокойно може да си позволите от време на време да покажете дори гнева си по дадена тема или някаква отрицателна, чисто човешка емоция, чрез публикуването от Вас.

 

7.Публикувайте Информация за предстоящи продукти или услуги

Едно от най-важните неща, които можете да направите при рекламирането на вашия продукт е да създадете очакването за него. Публикувайте в Instagram информация около предстоящото му появяване на пазара, някой от характеристиките и ползите му, но не разкривайте всичко. Нека потребители проследят това, което качвате и бъдат нетърпеливи до официалното му пускане в продажба.

 

8.Създайте комуникация с вашите клиенти

Както вече споменахме алгоритъмът на Instagram е променен. За да се появяват вашите Story-та сред първите, които Вашите потребители виждат, то трябва да покажете на въпросния алгоритъм, че сте близки с последователите си. Най-добрият начин да го направите е като започнете разговор с тях. Водим лична комуникация с приятелите и семейството си, така че нека да покажем на Instagram ,че и последователите ни са такива. Съобщение за ново видео на продукта ви или предстоящи намаления е добро начало.

 

9.Промотирайте най-новата си публикация със Story

Друг ефективен начин да си гарантирате, че последователите Ви ще видят най-новата Ви публикация е просто да я публикувате в Instagram Story-то си. Не разкривайте непременно какво съдържа, просто стимулирайте любопитството им, така че да отидат на страницата Ви и да я проверят. 

 

10.Включете Swipe up в сторито си

За жалост тази функция може да се използва от акаунти, които имат над 10 000 последователи, но щом един път ги достигнете, ще Ви е от полза. С опцията Swipe up ще имате възможност да изпратите Вашите последователи до Вашия нов пост или статия извън Instagram.

 

Останалите креативни идеи очаквайте скоро!

 

Първите 5 креативни идеи може да прочетете на следния линк https://advanceacademy.bg/news/view/20-креативни-идеи-как-да-използвате-instagram-за-бизнеса-си

За всички от Вас, които искат да научат за Instagram и как да го приложим за бизнеса от един от нашите лектори практици, то това е модул Facebook & Instagram от курса по Дигитален маркетинг https://advanceacademy.bg/facebook-marketing/