Втора част: 20 креативни идеи как да използвате Instagram за бизнеса си

Kак да използвате Instagram за бизнеса си
16 окт 2019
3178 преглеждания

Продължението ...

 

11.Публикувайте кратки видеа

Кратките видеа могат да бъдат много по-успешни от обичайните снимки, които качвате.

Правете кратки, но много ефектни видеа, които ще предизвикат у последователите Ви  “Уау” - ефект и с удоволствие ще шернат в собственото си Story.

 

12.Качвайте видеа със звук

Независимо дали качвате Ваше послание, участие, обръщение или реклама - направете го със звук. Така ще достигнете до още едно от сетивата на Вашите потенциални потребители. Може да направите и рекламно съдържание като slide show, с някоя подходяща песен за фон.

 

13.Постове тип - Quotes

Платформите за социални медии са идеалното място за цитати
Тъй като социалните платформи имат за цел да събират хората, вашите фенове желаят съдържание, което е вдъхновяващо, информативно, образователно, позитивно, обнадеждаващо, забавно и хумористично.

Нека си признаем: има много негативизъм, който си проправя път в социалните медии. Хората искат съдържание, което ги кара да се чувстват по-добре. Те прекарват време в социалните медии, за да се свържат с техните приятели. Така че цитатите допринасят за дискусията по положителен, продуктивен начин.

Мотивационните цитатс са много разпространени последно време. Използвайте тази тенденция за да създадете цитат, с който клиентите ще отличават бранда Ви или просто за да им създадете настроение. А положителните емоции карат хората да Ви помнят :)

 

14.Промотирайте продуктите си

Тук имаме предвид да качвате Instagram Story  с  промоции, отстъпки, разпродажби или актуални оферти. Не забравяйте да напомните и на потенциалните си клиенти до кога могат да се възползват от тях. Често промоциите са най-привлекателни за тези, които не са се запознали с качествата на вашия продукт.

 

15. Включете успешни истории и доволни клиенти в Story-тата си.

Понякога е трудно да покажете с какво вашият бизнес се различава от конкуренцията. Разбира се, можете да го директно, но когато ваш клиент гарантира, че това е вярно, това е много по-силно социално доказателство и по този начин, разсейвате всички съмнения. Доволните клиенти са най-добрата реклама за вашия бизнес. Чрез своите истории те ще свършат страхотна работа, като разкажат по какъв начин вашия продукт/услуга им е помогнал. Това ще насърчи други потенциални клиенти, които все още не са пазарували от Вас и се колебаят по някаква причина, да действат.

Независимо какво продавате или предлагате, едва ли има по-убедителна маркетинг стратегия от т.н. Social proof . Това може да направи чудеса с реномето Ви. Говорете за успешните истории на вашите клиенти или споделяйте тяхните положителни отзиви ако са съгласни. Много по-лесно е да спечелите потребителското доверие, когато покажете, колко щастливи биха били от това да изберат вашия бранд.

Това беше втора част от нашата рубрика. Надяваме се да Ви е харесала. Останалите креативни идеи за това как да използвате Instagram за бизнеса си може да разгледате тук: 
 

 

За всички от Вас, които искат да научат за Instagram и как да го приложим за бизнеса от един от нашите лектори практици, то това е модул Facebook & Instagram от курса по Дигитален маркетинг Facebook Marketing